MónTerrassa
El Parc de la República, ara sí, comença a prendre forma
  • CA

El Parc de la República de Terrassa, ara sí, comença a prendre forma de veritat. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, ha informat que aquest mateix dilluns, dia 7 de novembre, les màquines començaran a treballar en la construcció del futur pulmó verd del nord de la ciutat. Ubicat al barri de Sant Pere Nord, el projecte contempla la creació d’una immensa zona verda de més de 35 mil metres quadrats.

Una aturada forçosa i tornada a la casella número 1

La primera fase havia de començar el passat mes d’abril, però no es va poder moure ni una pedra. El projecte va quedar totalment paralitzat. No va ser fins a mitjans del mes de maig, que l’Ajuntament va donar l’explicació a una pregunta que ja feia dies els veïns es feien, què estava passant? El motiu podia ser fàcil d’endevinar ja que no eren les úniques obres que, de cop, havien quedat aturades a la ciutat.

La pujada de preus de les matèries primeres i dels materials de construcció, n’era la culpable. Això va fer saltar pels aires el calendari, i no pas per poc temps, ja que l’empresa adjudicatària dels treballs va presentar la seva renúncia. Aquest fet va obligar -quan ja havien de començar oficialment les obres- a tornar a la casella de sortida. És a dir, l’Ajuntament es va veure forçat a emprendre tot un seguit de tràmits administratius per tal de fer una nova adjudicació d’aquesta fase.

Com serà el futur parc de la República?

Finalment, aquest mes de novembre s’ha vist la llum, i tot sembla indicar que les obres ja no s’aturaran més. Tot i el retard, està encara programat que les obres finalitzin l’any 2025. Evidentment, el pressupost inicial de 4,6 milions d’euros, s’ha vist incrementat. En l’acte de presentació d’aquest gran projecte de mandat, el govern municipal va exposar que el Parc de la República comptarà amb un sistema de recollida d’aigua de paviments i un espai propi d’emmagatzematge (en una bassa visible al parc), hi haurà plataformes per salvar els desnivells i afavorir així la integració entre l’entorn natural i els equipaments.

També s’hi construiran dos nous equipaments, un serà de caràcter esportiu (amb vestidors, camp de futbol 7, bar, etc) mentre que l’altre serà cultural (prop de 200 metres amb dues sales polivalents). I es planteja l’espai amb la capacitat d’acollir més de 600 unitats d’arbrat i diverses plantacions, entre les quals hi haurà una zona d’horts. Finalment, també s’ha pensat en donar un espai a la canalla, amb una zona de jocs infantils però també per a adolescents, on a més dels jocs habituals -amb criteris d’accessibilitat presents- també n’hi ha haurà de molt més grans i elaborats (torres de 8 metres, jocs de troncs o una malla elàstica).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa