MónTerrassa
Terrassa té números de la rifa per veure una bona nevada
  • CA

Terrassa té números de la rifa per veure una bona nevada els dies vinents. Els aficionats a la meteorologia són amants dels fenòmens, i especialment de la neu i ara estan neguitosos pel que comencen a veure als mapes. En les nostres contrades és poc habitual veure els carrers, les places, les avingudes, els terrats i les teulades de color blanc. Però hi ha nevades.

I l’exemple més clar és el del dimarts 24 de gener. Van caure poc més de quatre volves, però van ser suficients per gaudir i poder fer quatre fotos o gravar vídeos. Loren Ramírez ens va explicar el perquè de la nevada. Però en altres llocs de la comarca la tempesta de neu va ser molt més forta. El cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, La Mola i l’antic monestir benedictí, es va emblanquinar, amb una temperatura que fregava els dos graus sota zero. Aquí teniu una galeria de fotos.

Primera nevada de 2023 a La Mola | Joan Manel Oller

Moltes possibilitats de veure neu a cota zero

Loren Ramírez, del grup Aficionados Meteorologia Terrassa, acostuma a no fallar en les seves prediccions meteorològiques, i veu moltes possibilitats de neu a cota zero, la qual cosa vol dir que caurà a les muntanyes però també a la plana, i a Terrassa i el Vallès Occidental. El que sembla és que hi ha un gir gairebé copernicà en el temps.

Sobre el meteograma diu: “Pocs cops l’he vist amb tantes opcions de neu per Terrassa. L’anticicló durarà poc! Si les prediccions es compleixen, els dies més probables són el dilluns 13 i el dimarts 14 de febrer, tot i que no és descartable que s’avanci uns dies. I amb un fred que pela una altra vegada, després d’uns dies de recuperació de les temperatures màximes i mínimes. S’haurà d’estar atents als nous mapes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: germanpitta@gmail.com a febrer 02, 2023 | 22:12
    [email protected] febrer 02, 2023 | 22:12
    Gràcies catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa