MónTerrassa
L’Hotel Terrassa Park obre les portes als pacients lleus de coronavirus
  • CA

Com una mesura més per fer front a l’actual situació d’emergència sanitària, MútuaTerrassa gestionarà -a partir d’aquest divendres, 27 de març- un dispositiu sanitari hospitalari ubicat a l’Hotel Terrassa Park. Es tracta d’un dispositiu de caire territorial que compta amb un total de 70 habitacions i romandrà operatiu 7 dies a la setmana durant 24h. Atendrà majoritàriament a pacients del CST i de l’HUMT tot i que també podrà prestar assistència a altres pacients del territori.

La selecció dels pacients es durà a terme de forma centralitzada per part d’un Centre Regional de Control (CRC) -format per professionals del Servei Català de la Salut i de diversos proveïdors sanitaris-. Aquest atendrà totes les demandes assistencials i, en funció de la tipologia de pacients i disponibilitat de llits, les dirigirà a cada un dels dispositius habilitats per donar resposta als requeriments sanitaris derivats d’aquesta emergència.

En aquest sentit, la tipologia de pacients que s’assumiran al dispositiu hospitalari de l’Hotel Terrassa Park és:

– Pacients amb perfil sanitari d’hospitalització a domicili que no puguin estar a casa pel fet de no complir els criteris socials necessaris

– Pacients amb perfil de trasllat a un centre sociosanitari de baixa complexitat o pacients ingressats en un centre d’aquestes característiques però que hagi estat destinat a alliberar espais. (Quedaran exclosos els pacients polimedicats, cures de llagues, o pacients amb deliris)

– Pacients amb COVID-19, sense criteris d’ingrés hospitalari i amb incapacitat de confinament a casa, contactes estrets de COVID-19, que necessiten confinament i que tenen problemes per aïllar-se a casa seva.

Amb l’objectiu de donar resposta a totes les necessitats assistencials que s’hi derivin, aquest nou dispositiu serà multidisciplinar. Així, a l’equip de professionals assistencials i de suport de MútuaTerrassa s’hi han sumat professionals jubilats de l’entitat, residents, estudiants d’últim any de medicina i infermeria i auxiliars de clínica. L’equip humà es complementa amb perfils administratius i personal de neteja.

El dispositiu s’ha coordinat per tal que disposi dels mateixos recursos i serveis de suport per funcionar com una extensió de l’HUMT. En aquest sentit, més enllà de la infraestructura amb la que se l’ha dotat, té a la seva disposició tots els recursos de l’entitat en termes humans, tècnics i materials que li proporcionaran suport constant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa