MónTerrassa
Gairebé 8.000 joves busquen orientació a la fira Terrassa Tria Futur

Gairebé 80.000 joves van visitar la fira d’orientació formativa i laboral Terrassa Tria Futur, celebrada els dies 9 i 10 de març al Recinte Firal de Terrassa. En total, s’han comptabilitzat més 7.900 visites, segons apunta l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta xifra suposa un augment del 27% respecte l’any anterior, quan es va celebrar la primera fira presencial (les dues primeres edicions van ser virtuals). Això significa que, enguany, s’ha batut el rècord d’assistència presencial.

Segons dades del Consistori, el primer dia va haver-hi més públic que el segon. El dijous 9 de març es van registrar 4.700 visites, mentre que el divendres 10 se’n van registrar 3.200. Però els dos dies coincideixen que el ritme de noves entrades va ser més intens al matí que a la tarda. Aquestes dues tendències es van notar també l’any passat, tot i que amb menys quantitat de visites.

Xerrades de serveis i empreses, les més exitoses a Terrassa Tria Futur

La fira va acollir més d’un centenar d’activitats. Les xerrades de serveis i empreses municipals van aplegar 733 assistents, una mitjana de 49 persones per acte. La que va suscitar més interès va ser «Actituds i competències transversals» amb 107 persones. Els Punts d’Orientació Personalitzada municipals van fer un total de 122 sessions d’orientació a les persones que ho van demanar, a càrrec dels serveis d’Educació, Foment, Joventut i Universitats. Els serveis de Polítiques de Gènere, Relacions Internacionals i Emprenedoria també van tenir presència als estands.

Prop de 2.000 joves inscrits a la Mostra d’Ensenyament de Terrassa Tria Futur

Un cop tancada la fira, el projecte continua amb altres accions, com la 22a edició de la Mostra d’Ensenyament, que des de fa quatre anys s’integra a programa Terrassa Tria Futur. Aquesta arrencarà el proper 21 de març amb prop de 2.000 alumnes de 4t d’ESO de 19 centres de secundària i quatre entitats de la ciutat incrits.

La Mostra se celebrarà simultàniament a tres equipaments cívics de la ciutat, seguint el model descentralitzador que es va estrenar l’any passat: el Centre Cívic Alcalde Morera, el Centre Cívic President Macià i el Casal Cívic Francisca Redondo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa