MónTerrassa
Més d’un centenar d’activitats pel futur dels joves a la Fira d’Orientació
  • CA

La nova edició de la Fira d’Orientació s’organitzarà en tres grans sectors que acolliran 85 expositors i més d’un centenar d’activitats. A diferència d’anteriors anys, quan la fira es distribuïa en dues zones -una per centres i una per empreses-, enguany s’aplegaran conjuntament en funció de la seva àrea: indústria, serveis i audiovisual. Així doncs, els joves podran visitar estands i parades per orientar el seu futur en funció del sector que més els cridi l’atenció. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 9 i 10 de març al Recinte Firal amb un format totalment presencial.

Aquesta nova disposició de la fira “vol donar visibilitat als itineraris complets, des de la part formativa fins a les possibilitats que tenen de sortides professionals”, alhora que “fomentarà les relacions entre els agents que conformen els recorreguts” per tal que els “centres formatius i empreses estiguin en constant contacte”, ha explicat la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín.

Més de 130 activitats i una quinzena de xerrades a la Fira d’Orientació

A llarg dels dos dies de la fira hi haurà més de 130 activitats, com “una mostra de disseny i procés d’un estand, una simulació d’un vol d’un coet, scape rooms, o demostracions de noves tecnologies a la cuina”. A més, també hi haurà una quinzena de xerrades sobre els motius per continuar estudiant o com trobar feina. L’any passat, el recinte va acollir uns 6.000 visitants.

La Mostra d’Ensenyament es manté descentralitzada

La Fira d’Orientació forma part de Terrassa Tria Futur, que, des de fa tres anys, també inclou la Mostra d’Ensenyament. Aquesta serà del 22 al 30 de març als centres cívics municipals Alcalde Morera i President Macià i al Casal Cívic Francisca Redondo. S’ha decidit mantenir el format descentralitzat “per apropar-la als instituts i posar en valor els diferents equipaments municipals a la ciutat”, ha exposat la regidora de Joventut, Ona Martínez.

Es tracta d’un espai d’orientació i assessorament perquè els joves, sobretot de 4t d’ESO, “resolguin dubtes i inquietuds del seu futur educatiu immediat”. Fins ara es compta amb l’assistènca de 16 centres educatius públics, privats i concertats i 4 entitats o col·lectius, a l’espera que més centres s’hi vulguin sumar.

Per la tinenta d’alcalde de Cicles i Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, el Terrassa Tria futur suposa “presentar la realitat del teixit econòmic de la ciutat, quins sectors i oficis hi ha i què i on s’ha d’estudiar per accedir a aquests oficis o millorar les propies competencies personals o professionals”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa