MónTerrassa
Els joves busquen la seva projecció professional al Terrassa Tria Futur
  • CA

El Recinte Firal de Terrassa ha obert les seves portes aquest matí a centenars d’estudiants de totes les escoles la ciutat per orientar-los en el seu futur acadèmic i professional amb la fira Terrassa Tria Futur. La fira presencial, que ha rebut la visita de l’alcalde Jordi Ballart acompanyat d’altres regidors de l’Ajuntament, ha arrencat avui i estarà oberta fins demà 11 de març.

Els estudiants han pogut buscar i passejar-se per un recinte ple de gom a gom, amb més de 85 expositors i estands de centres educatius, empreses, entitats i institucions relacionades amb el món de la formació, la inserció laboral, la mobilitat internacional, punts d’orientació personalitzada i exhibicions, xerrades, tallers, itineraris guiats, o exposicions.

“Està molt ben organitzada, hi ha molta informació a tots els estands i hi ha molta varietat”, considera Daniel Aguilar, estudiant de l’Institut Cavall Bernat. Aguilar ja té decidit que vol estudiar informàtica a l’Institut Nicolau Copèrnic, però gràcies al punt d’informació de la fira ha pogut aprendre exactament què farà en aquests estudis i com son les instal·lacions, que l’han acabat de convèncer encara més. Natasha Castellano, estudiant de 4t d’ESO també a l’Institut Cavall Bernat, s’està plantejant dedicar-se a l’àmbit sanitari, i gràcies a aquesta fira ha pogut veure les opcions que té a la ciutat i “veure la part pràctica” a l’estand del Banc de Sang, fet que ha valorat molt positivament. Per altra banda, les seves companyes Mia Ramos i Asmaa Rahhali, han coincidit que la fira els ha servit per conéixer l’àmbit que els crida més l’atenció, però no el suficient per decidir què volen fer en un futur.

Joves estudiants al primer dia a la fira Terrassa Tria Futur | Laura Gómez

Des del Servei d’Universitat de l’Ajuntament, que promocionen tota l’oferta de graus al Campus Terrassa, han constat una clara diferència entre els estudiants d’ESO i batxillerat: “Molts joves de secundària encara no sabem què volen fer, mentre que els de batxillerat venen amb una idea molt més clara“. Afirmen que el recinte ha estat ple en tot moment, “ha passat molta gent, i a més, molt interessada”.

La Fira Presencial és la gran novetat de Terrassa Tria Futur en la seva edició de 2022. S’adreça a totes les persones que estiguin pensant a fer qualsevol mena d’estudis: alumnat d’ESO que acaba els estudis obligatoris, joves que han deixat d’estudiar i ara volen tornar-hi, persones adultes que estan a l’atur o que volen reorientar la seva trajectòria professional, així com a famílies de l’alumnat jove i a professionals de l’orientació i l’educació. El projecte es concreta en un Espai Virtual, que durant tot l’any ofereix recursos d’orientació, i en una sèrie d’activitats al mes de març, quan s’acosta el període de preinscripció en la majoria d’estudis.

S’espera que demà també passin per la fira presencial del Recinte Firal milers d’alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa