MónTerrassa
El govern crida a fer servir el transport públic i sostenible per anar a l’escola
  • CA

L’equip de govern, format per Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya, han demanat a la ciutadania que davant del retorn a l’escola, el pròxim 13 de setembre, s’aposti per fer servir el transport públic i sostenible. Es calcula que en la primera setmana s’incrementarà un 20% del trànsit a la ciutat, majoritàriament a causa dels desplaçaments en horaris d’entrada i sortida dels col·legis i instituts. Des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat insisteixen en apostar per l’ús dels autobusos urbans, la bicicleta, els vehicles de mobilitat personal, o anar a peu. “No deixarem de recordar, recomanar i aconsellar fer servir models sostenibles en el desplaçament a l’escola. Aquest és sempre el missatge més important: planificar la mobilitat abans de sortir de casa”, ha recalcat la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares.

Per afavorir aquesta mobilitat, a principis d’any es va aprovar la nova ordenança de mobilitat, amb la qual els VMP i bicicletes han passat a ser vehicles de ple dret a la calçada. En aquest sentit ha recordat que el servei d’autobús municipal mantindrà la seva oferta al 100%, i que es preveuen reforços puntuals que s’assignaran de forma dinàmica en el cas que sigui necessari. En aquest sentit, cal recordar que si es circula en aquests tipus de vehicles cal respectar la normativa establerta en la nova ordenança de mobilitat: han de circular per la calçada per vies de 30km/h o velocitat inferior, i que en cas de circular per carrers de convivència i àrees de vianants, cal recordar que la prioritat la tenen els i les vianants i que han de circular a una velocitat inferior (20 km/h o menys en carrers de convivència i 10 km/h en àrees de vianants). D’altra banda, en cas de circular en VMP, no està permès circular dues persones en el mateix patinet elèctric, i que l’edat mínima per circular-hi és de 14 anys, amb casc obligatori fins als 16 anys.

Per la seva banda, el servei municipal d’autobusos mantindrà una oferta a l’inici del nou curs escolar del 100%, i es preveuen reforços puntuals que s’assignaran de forma dinàmica en el cas que es detecti algun problema en alguna línia. A més de l’ús de la consolidada la T-16, que permet viatjar gratuïtament als menors de 16 anys, aquest inici de curs serà el primer en el que els usuaris podran fer servir el bitllet senzill digital. Es tracta d’un sistema integrat en l’app de TMESA que permet adquirir el bitllet online i validar-lo a l’interior de l’autobús mitjançant un codi QR. A més, des de la mateixa app de TMESA es pot consultar els horaris, temps d’arribada de l’autobús i informació de servei en temps real.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa