MónTerrassa
Terrassa es prepara per un increment de trànsit en l’inici del curs escolar
  • CA

L’inici del curs escolar suposa a Terrassa un increment de prop del 20% del volum de trànsit en horaris d’entrada i sortida, la qual cosa es tradueix en un problema de mobilitat. Des del govern es manté l’aposta “per fomentar una mobilitat el més sostenible i amb menys contaminació acústica possible”, com ha manifestat la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, en la presentació del dispositiu especial per garantir l’accés segur als centres educatius. D’aquesta manera, durant la primera setmana, especialment, es reforça l’operatiu policial en les hores punta, i també en les hores d’esbarjo als instituts.

Un total de 73 efectius de la Policia Municipal de Terrassa, entre comandaments i agents, treballaran en tasques de regulació del trànsit i de protecció escolar a diferents punts de la ciutat. L’operatiu es realitzarà en una primera fase, durant la setmana del 13 al 17 de setembre, i a partir de la següent setmana, en una segona fase en què hi haurà una disminució progressiva d’efectius policials, una vegada analitzat l’impacte inicial. Els horaris del servei contemplats inicialment són: al matí, de 8.15 a 9.15 h i de 12.30 a 13.15 h i, a la tarda, de 14.30 a 15.15 h i de 16.30 a 17.15 h. A més, també s’ha programat una presència als instituts de la ciutat, de 11 h a 11.30 h, per tal de donar atenció i prevenir conflictes relacionar amb la dinàmica dels grups joves i els horaris d’esbarjo.

El dispostiu policial va combinat del tall de carrers pròxims a les escoles, que ja es van realitzar l’any passat, i “que ens han donat molt bon resultat”, ha dit Melgares. “Estem orgullosos del seu funcionament i dels molts voluntaris que ens ajuden a fer-ho possible. Són ja 22 escoles que duen a terme talls, ja siguin de manera temporal o permanent”, ha recalcat. En aquest sentit, a partir de dilluns 13 de setembre es preveu el tancament temporal, en horaris d’entrada i sortida escolars, dels carrers propers a 22 escoles:

– Escola Abat Marcet, al c. Eduard Marquina (entre l’avinguda Abat Marcet i e carrer Lleida)

– Escola Airina, al c. Sant Ignasi (entre Sant Leopold i c. Del Nord)

– Escola Andersen, al c. Pérez Galdós (entre Ramon i c. Colom)

– Escola El Vallès, al c. Pintor Fortuny (entre Edison i c. Lavoisier)

– Escola El Vapor, al c. Giralt i Serrà (entre ps. 22 de Juliol i c. Joan Abelló i Bufí)

– Escola França, als carrers Pi i Maragall i Frederic Soler (entre ps. 22 de Juliol i Ausiàs March)

– IES Terrassa, als carrers Pi i Maragall i Frederic Soler (entre ps. 22 de Juliol i Ausiàs March)

– Escola Isaac Peral, al carrer Alexander Bell (entre Isaac Peral i Pare Llaurador)

– Escola Joan Marquès, a l’avda. Del Vallès (vial lateral, entre avda. Béjar i Rambla Francesc Macià)

– Escola Joaquima de Vedruna, a ctra. Castellar (vial lateral, entre c. Tàrrega i ctra. Castellar) i c. Tàrrega (entre c. De Mura i ctra Castellar)

– Escola Lanaspa, a c. Pantà (entre Pau Claris i la Rasa)

– Escola Crespinell, a c. Pantà (entre Pau Claris i la Rasa)

– Escola Martí, a c. Doctor Ferran (entre c. Manresa i Rambla Francesc Macià)

– Escola Mare de Déu del Carme, a c. Francesc Salvans (entre avda Abat Marcet i¡ c. Autonomia)

– Escola Sagrat Cor, a c.Pare Font (entre Gasòmetre i Sant Sebastià i entre Torras i Bages i pl. Jaume Jover), i carrer Roger de Llúria (entre Gasòmetre i Sant Sebastià)

– Escola Salesians, a c. Maria Auxiliadora (entre ctra. D’Olesa i c. Sant Lluís) i al c. Sant Lluís (entre c. Maria Auxiliadora i c. Calderon de la Barca)

– Escola Sant Josep, al c. Tàrrega (entre els carrers Borges Blanques i Solsona)

– Escola Serra de l’Obac, al c. De la Forja (entre els carrers de Castellterçol i avda de la Lacetània)

– Bisbat d’Egara, al c. Viveret (entre Baldrich i Topete)

A més a més, hi ha quatre centres que tenen un tall permanent:

– Escola Marià Galí, a carrer vinyoles
– Escola Ponent, a c. Rafael Campalans (entre ctra Olesa i c. Palet i Barba)
– Escola Tecnos, al c. Sant Jaume (entre Puig Novell i Topete)
– Bisbat d’Egara, al c. Sant Marian (entre Topete i Baldrich)

Patrulles escolars

Amb l’inici del curs escolar es reprèn el projecte de les «patrulles escolars», que es va iniciar a mitjans del curs passat. Es tracta de persones voluntàries autoritzades per la Policia Municipal per regular el trànsit a l’hora d’entrada i sortida escolar, tal i com estableix la nova Ordenança de Mobilitat. Actualment, Melgares ha informat que ja hi ha quatre persones que estan realitzant la formació per incorporar-se com a patrulla, i animen a la ciutadania a formar part d’aquesta prova pilot. Per ser patrulla escolar cal ser major d’edat i tenir permís de conduir. Un cop es fa la sol·licitud a la Policia Municipal, es realitza el curs de formació i s’entrega el material i l’autorització per poder realitzar les tasques de regulació del trànsit a l’escola pertinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa