MónTerrassa
Després d’un cartell de Netol al carrer, ara apareix un pot dels d””antes”
  • CA

Si fa unes setmanes va reaparèixer en una paret de la plaça de la Cuina Moderna un antic cartell-anunci del neteja metalls Netol, ara un terrassenc ha tret del bagul una peça que també pot ser històrica, un pot.

Ruben Bornas va veure una “story” de Món Terrassa a Instagram relacionada amb aquest famós producte de neteja que van veure i emprar moltes generacions. I va recordar que a casa seva potser en guardava una ampolla. I es va posar a buscar. I ho va trobar. I fins i tot manté encara una mica de producte.

Pot de Netol/Ruben Bornas

Un pot dels avis

“Era dels meus avis i la vaig guardar perquè m’agradava l’olor que feia. I perquè feia que me’n recordes d’ells quan arribava a casa. I es notava aquella olor de net tan agradable.” Com dirien moltes àvies egarenques, una marca i un producte dels d””Antes”, fórmula que la gent gran de la ciutat manté viva.

El pot, que recordaran els més grans de cada casa, presentava la imatge d’un majordom amb la cara deformada i un somriure, cabells vermells, corbata de llacet i armilla. Els anuncis, amb cantarella, reblaven que deixava els metalls, i qualsevol altra superfície, més brillants que el sol, com clamava la publicitat de l’època.

El netejador, que no només netejava metalls, neix de la mà dels empresaris Fresneda i Lorán, que es va establir a principis del segle passat al número 17 de la Ronda de Sant Pere, a Barcelona. Des del seu establiment proveïen a totes les drogueries i botigues.

La figura es podia veure en nombrosos llocs públics: termòmetres de carrer, tramvies i en tanques publicitàries. De vegades es veia als ultramarins a mida natural.

L’anunci de la Cuina Moderna

L’anunci de Netol que es troba al carrer de la Font Vella perdurarà a l’espai públic romandrà al lloc original. Gràcies a un acord entre Mnactec i propietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa