MónTerrassa
Més de dues denúncies al dia per violència masclista a Terrassa

S’han presentat un total de 206 denúncies per violència masclista l’últim trimestre del 2022 a l’àmbit territorial de Terrassa, el que es tradueix en més de dues denúncies al dia de mitjana, segons les dades de l’últim informe trimestral de la violència contra les dones de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquestes 206 denúncies suposen un augment del 22,6% respecte el tercer trimestre i un 21,2% respecte l’últim trimestre de l’any anterior.

És la xifra trimestral més elevada que s’ha registrat el 2022. De les 206 denúncies totals, el 79,1% (163) van ser presentades amb un atestat policial amb denúncia de la víctima. Tot i que amb un pes molt inferior, també destaquen les presentades amb part de lesions rebut directament al jutjat, amb un 12,1% (25). L’informe destaca que, a més, el de Terrassa és l’únic partit amb denúncies presentades per la víctima directament al jutjat (4,9%).

El segon trimestre amb el nombre de denúncies més elevat al Vallès des de 2013

Aquestes 206 denúncies representen el 32,6% de les denúncies totals presentades a la comarca del Vallès Occidental (631). És el segon trimestre amb el nombre de denúncies més elevat des de 2013, continuant la dinàmica iniciada al segon trimestre de 2022, amb un notable increment respecte als trimestres anteriors. Aquest valor és molt superior a la mitjana registrada durant els quarts trimestres (478) des de l’any 2013.

L’únic territori on augmenten les denúncies trimestralment

A més, el Vallès Occidental és l’únic territori on puja el nombre de denúncies respecte del trimestre anterior. A la comarca s’incrementa en un 6,6%, mentre que la resta de territoris tenen una davallada d’entre el 6 i 9% .L’increment anual de les denúncies presentades encara ha estat més intens, del 21,6% (+112), sent la pujada més accentuada durant el 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nina a abril 01, 2023 | 12:02
    Nina abril 01, 2023 | 12:02
    A mayor crispación y malestar en la población, más violencia. De todo tipo. Pero como siempre, algunos pretenden mirar sólo a los síntomas en vez de a las causas. Y en este caso la causa está en la mierda de políticos que llevamos años aguantando y votando en este país de pandereta, porque de ellos dependen la educación, el trabajo, la vivienda y tantos otros aspectos de vital importancia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa