MónTerrassa
La comunitat ucraïnesa de Terrassa compta amb 226 persones
  • CA

Terrassa acull un total de 226 persones de nacionalitat ucraïnesa. És la segona ciutat del Vallès Occidental amb més ciutadans d’aquesta comunitat, només per darrere de Sabadell, amb 345. Cal dir però que en els darrers dos anys s’ha anat perdent població d’aquest col·lectiu, ja que segons l’informe demogràfic de l’Ajuntament de Terrassa, a data 1 de gener de 2021, la ciutat comptava amb 237 habitants ucraïnesos, i un any abans la xifra s’enfilava fins als 252. Segurament, es deu a l’impacte de la pandèmia de la Covid, que ha provocat un moviment migratori elevat. Actualment, els ucraïnesos suposen un 0,11% de la població total de Terrassa, mentre que representen un 0,76% dels estrangers residents al municipi.

La comarca és la segona amb més població d’aquest país de tot Catalunya, amb 1.550 residents i el que suposa un 6,6% de la població ucraïnesa de Catalunya, només darrere del Barcelonès (6.7.33). Segueixen el Vallès Occidental, el Baix Llobregat (1.428), La Selva (1.392) i La Segarra (1.285). Cal tenir en compte que en aquest recompte no estan incloses les persones de segona generació: nascudes a la comarca però descendents d’ucraïnesos. Com a data curiosa de la comarca, es pot destacar que només Rellinars i Gallifa no compten amb cap persona ucraïnesa al padró municipal.

El gran volum d’aquesta població és nouvinguda en els darrers vint anys, ja que segons dades de l’Observatori Comarcal, al Vallès Occidental, l’any 2000 només hi havia 17 persones ucraïneses. Va ser a partir de l’any 2005, coincidint amb la Revolució Taronja, quan es percep un increment notable en l’arribada de famílies d’Ucraïna a Catalunya. Segons les dades de l’Observatori Comarcal, per sexes, el 56% de les persones amb nacionalitat ucraïnesa són dones. Per franges d’edat, el grup més nombrós és el de 20 a 55 anys, que sumen 1.022 persones. Hi ha 305 persones menors de 20 anys.

Més notícies
Una dona amb un menor a l'estació Przemysl a Polònia | Pau Venteo - Europa Press
Terrassa facilitarà l’acollida de refugiats ucraïnesos
Notícia: Terrassa facilitarà l’acollida de refugiats ucraïnesos
Comparteix
Els fons d'Ajuda Humanitària d'Emergència de 2022 dona 36 mil euros a entitats per ajudes directe al territori
La façana de l'edifici del Raval de Montserrat s'il·lumina/S.C.
Terrassa, a favor d’Ucraïna i de la pau
Notícia: Terrassa, a favor d’Ucraïna i de la pau
Comparteix
Des d'avui s'il·luminarà la façana de l'edifici del Raval de Montserrat en color blau i groc
Protesta a Kíev contra la invasió de Rússia a Ucraïna / Sergei Chuzavkov (SOPA Images via ZUMA Press Wire - DPA)
Terrassa se solidaritza amb Ucraïna i s’ofereix a acollir refugiats
Notícia: Terrassa se solidaritza amb Ucraïna i s’ofereix a acollir refugiats
Comparteix
Declaració institucional de tots els grups polítics amb representació de l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa