MónTerrassa
Terrassa se solidaritza amb Ucraïna i s’ofereix a acollir refugiats
  • CA

Terrassa se solidaritza amb Ucraïna i s’ha ofert per acollir els possibles refugiats. Aquest dijous, 24 de febrer, els Grups Polítics Municipals de l’Ajuntament de Terrassa han fet un comunicat conjunt en què s’ha posicionat sobre la situació a Ucraïna i ha manifestat la seva preocupació pel context d’una “crisi internacional que previsiblement tindrà dimensions i efectes considerables en un futur proper i a mig i llarg termini”. Afegeixen que l’inici de la guerra per part de les forces armades russes obre “un nou escenari dins del conflicte, que s’ha anat agreujant en els darrers anys, especialment als territoris del Donbàs”.

La declaració conté els següents punts:

PRIMER.- Expressar la solidaritat de la ciutat de Terrassa amb tota la població d’Ucraïna així com també, molt especialment, amb els terrassencs i terrassenques d’origen ucraïnès, en aquests moments d’incertesa i de dolor marcats per l’inici d’una guerra que no té cap mena de justificació ni de sentit.

SEGON.- Refermar el compromís profund de Terrassa amb la pau, el diàleg, el respecte i els drets humans com a valors fonamentals de la nostra societat, ja sigui en moments d’estabilitat o de crisi.

TERCER.- Reiterar, una vegada més, en relació a aquest i qualsevol altre conflicte, que la guerra i l’ús de la violència, en totes les seves formes, no genera altra cosa que dolor, injustícia i pèrdues de tota mena.

QUART.- Manifestar la nostra esperança en l’efectivitat de les mesures pacífiques i proporcionals de resposta internacional, així com en la diplomàcia i en el paper de les organitzacions internacionals, per tal de reconduir el conflicte cap a àmbits de diàleg i negociació.

CINQUÈ.- Posar a disposició l’Ajuntament de Terrassa al Govern de la Generalitat de Catalunya per acollir refugiats de nacionalitat ucraïnesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa