MónTerrassa
Carta d’agraïment als Bombers
  • CA

Aquest dimecres vaig sortir a caminar per la zona de Can Torras a Matadepera, acompanyada d’una amiga, com faig habitualment per mantenir-me en forma i gaudir del nostre entorn natural. En un moment de la caminada vaig notar que em començava a marejar i vam parar un moment per veure si em passava. Al cap d’una estona vaig tenir un desmai i la meva companya va avisar als serveis d’emergències. De seguida va arribar un grup dels Bombers voluntaris de Matadepera i al cap de poc l’helicòpter dels GRAE (el grup de rescat a la muntanya dels Bombers), ja que érem en una zona de difícil accés. L’actuació de tots ells va ser impecable i molt ràpida perquè se’ls feia fosc i no poden volar sense llum. De fet, un membre del GRAE em va explicar que havia estat el rescat més ràpid que havia fet al llarg de la seva carrera professional. Els bombers que em van atendre a terra em van col·locar en una posició segura i fins i tot em van deixar un dels seus anoracs per recolzar el cap. Va intervenir també un metge que em va fer els primers controls in situ, abans d’arribar cap a l’hospital.

De tota aquesta experiència, que per sort ha acabat només en un ensurt, me n’emporto un immens agraïment tant a l’equip dels GRAE com al cos dels Bombers de Matadepera pel seu gran servei. Tenim uns grans professionals, amb una gran vocació de servei públic, que es mereixen tot el nostre suport. I en el meu agraïment públic tampoc em vull deixar la meva amiga Àngels, per la seva valentia i el seu acompanyament en un moment també difícil per ella.  

Montse Prat Carreras

Els fets, recollits per Món Terrassa

Una dona ha patit una lipotímia a la zona del camí de la Font de la Tartana de Matadepera i ha estat rescatada en helicòpter. Els fets han passat enl’accés a la masia de Can Torres, un camí força transitat per excursionistes i ciclistes, que tenen l’oportunitat d’enllaçar amb vies que porten a Castellar del Vallès i a Sant Llorenç Savall, i a una de les vessants més desconegudes pels egarencs del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Eren dues dones. L’afectada, mentre caminava, s’ha trobat indisposada. En el rescat hi ha participat un helicòpter del GRAE (El Grup Actuacions Especials és un grup del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural i en llocs de difícil accés), un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i un vehicle terrestre dels Bombers. L’avís s’ha rebut poc abans de les cinc de la tarda (16.55). La persona indisposada ha estat traslladada a l’aeroport de Sabadell per fer el trànsfer a una ambulància i portar-la a un centre sanitari del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa