MónTerrassa
VÍDEO Rescat amb helicòpter d’una dona amb una lipotímia

Una dona ha patit una lipotímia a la zona del camí de la Font de la Tartana de Matadepera i ha estat rescatada en helicòpter. Els fets han passat enl’accés a la masia de Can Torres, un camí força transitat per excursionistes i ciclistes, que tenen l’oportunitat d’enllaçar amb vies que porten a Castellar del Vallès i a Sant Llorenç Savall, i a una de les vessants més desconegudes pels egarencs del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Eren dues dones, i la més gran és la que ha avisat els serveis d’emergències. L’afectada és una jove de 28 anys, que mentre caminava s’ha trobat indisposada. El camí és ample, però té certa dificultat pel desnivell a superar. En el rescat hi ha participat un helicòpter del GRAE (El Grup Actuacions Especials és un grup del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural i en llocs de difícil accés), un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i un vehicle terrestre dels Bombers. L’avís s’ha rebut poc abans de les cinc de la tarda (16.55). La persona indisposada ha estat traslladada a l’aeroport de Sabadell per fer el trànsfer a una ambulància i portar-la a un centre sanitari del Vallès Occidental.

Caldria suposar que la majoria de rescats de muntanya es fan a poblacions i comarques del Pirineu català. Però no és així, bona part es realitzen a la comarca i molts a la zona del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. També s’ha de dir que aquest espai és freqüentat per milers de persones de les árees més poblades de Catalunya. La massificació es pot copsar qualsevol dissabte, diumenge i festiu al monestir benedictí de la Mola, que sembla, a voltes les Rambles. La pujada és relativament fàcil si s’hi va des dels dipòsits i des de Can Robert, i curta en quilòmetres i en temps. I qualsevol pot fer el cim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa