MónTerrassa
Hi havia 33 cases, senador i safareig, però saps quin carrer és

El carrer de Joaquim de Paz, ubicat en ple Centre de Terrassa, va des de la plaça de Maragall fins al carrer de Sant Antoni. És un dels vials que es troben en perpendicular dels més transitats del Passeig i de la Societat. Com tots, té la seva petita història, i avui un en volem fer un petit tast perquè el pogueu conèixer una mica millor. Recordar el passat sempre va bé i ens ajuda a comprendre més el present.

Aquesta és la raó que va portar a posar-li Joaquim de Paz al carrer

Som-hi. El nom del carrer inicialment era només carrer de Paz, i la procedència era pel cognom d’una família benestant local que va construir la seva casa en aquest lloc quan no hi havia res urbanitzat, cosa que ara pot semblar-nos impossible pel lloc del que parlem. L’any 1828 el carrer de Paz ja tenia 33 cases, a la primera de les quals, situada a la dreta, hi habitava la família Paz. Uns anys més tard, el vial va passar a dir-se Joaquim de Paz, en referència a l’egarenc que va ser diputat a Corts i Senador, i que va morir el 1900 per l’epidèmia de la grip.

En aquest carrer cèntric s’hi trobava l’antic Magatzem Narcís Argemí

Com ens recorda l’exregidor egarenc Jordi Plana en el seu blog Passejant per Terrassa, en aquest carrer s’hi trobava l’antic Magatzem Narcís Argemí, que forma part del catàleg d’edificis d’interès històric de Terrassa –per saber-ne més, cliqueu aquí-, però també hi havia elements curiosos com un repartidor d’aigua -torre i plomer són altres denominacions- i un safareig públic -avui desaparegut-. El carrer va patir diverses remodelacions, la darrera l’any 2003, amb el qual va passar de les tradicionals llambordes a ser de plataforma plana, amb una calçada única i amb prioritat per als vianants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa