MónTerrassa
El xef Artur Martínez manté els Dos Sols a la Guia Repsol 2023

El xef Artur Martínez manté els Dos Sols a la Guia Repsol 2023. Aquest dilluns, l’Auditori d’Alacant va acollir la major reunió de cuiners de tot l’Estat per veure en directe el lliurament dels Sols Guia Repsol 2023. L’acte va comptar amb l’actriu Sílvia Abril com a presentadora en una gala que va voler ser una gran festa per celebrar la bona salut de la gastronomia. Els inspectors han renovat els Dos Sols que el restaurant del xef terrassenc posseeix des de fa dos anys, el que suposa la consolidació d’Aürt, que continua sumant premis i reconeixements.

Enguany, la categoria dels 2 Sols Repsol ha incorporat 18 nous establiments: Ambivium a Peñafiel, Amelia a San Sebastián, Bo.Tic a Corçà, Castell Peralada a Peralada, ConSentido a Salamanca, Deessa a Madrid, El Lago a Marbella, Garena a Dima, Hika a Villabona, Mantúa a Jerez de la Frontera, Montia a San Lorenzo de El Escorial, Nub a Costa Adeje, O Camiño do Inglés a Ferrol, Oba- a Casas-Ibáñez, O’Pazo a Padrón, Rekondo a Donostia, Umiko a Madrid i Voro a Capdepera.

En total, la Guía Repsol 2023 la conformen 712 restaurants: 43 Tres Sols, 164 amb Dos Sols i 505 amb Un Sol. A aquests cal sumar-hi la novetat d’enguany amb els Premis Sol Sostenible per a Culler de Pau, La Finca, Finca Alfoliz i Molino d’Alcuneza.

Una llarga llista de reconeixements

Artur Martínez és membre d’una família que des de 1952 va regentar a Terrassa el bar ‘El Buen Gusto’ i el restaurant ‘Capritx’, on va cuinar-hi fins al 2017. Dos anys després va canviar de cistella i va néixer ‘Aürt’ (dins de l’Hotel Hilton Diagonal Mar, al passeig del Taulat a Barcelona), propulsant una evolució paternofilial de les tapes, entrepans i pollastres a l’ast, a un únic menú que prescindeix de l’accessori i no precisa manual d’instruccions.

Per a això dóna importància al món vegetal i situa el focus en dos o tres ingredients sotmesos perfectament a processos previs com a fermentació, curació, repòs o rostit sobre brasa. A més, com a curiositat, cuinen la majoria de plats en les mateixes taules on s’asseuen els clients, a la vista de tothom, proporcionant una experiència gastronòmica única.

Aquesta nova filosofia gastronòmica li ha valgut ser escollit el passat mes de desembre com a Millor Restaurant d’hotel de tot l’estat espanyol 2022 amb la medalla d’or dels World Culinary Award, revalidant el títol aconseguit l’any anterior. A aquest guardó, se li suma haver estat classificat dins del TOP10 de la guia Macarfi 2023 de la província de Barcelona i haver mantingut l’estrella Michelin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa