MónTerrassa
Aürt, del xef Artur Martínez, millor restaurant d’hotel de l’estat
  • CA

L’Aürt d’Artur Martínez ha estat escollit com a Millor restaurant d’hotel de tot l’estat espanyol. El xef de Terrassa s’ha guanyat, de forma merescuda, la medalla d’or dels World Culinary Award. El guardó es va donar a conèixer aquest passat dimarts, dia 13 de desembre, en una gran gala celebrada a Dubai. D’aquesta manera, el cuiner terrassenc revalida el títol aconseguit l’any passat.

L’establiment ubicat dins de l’hotel Hilton Diagonal, a Barcelona, s’ha imposat en la seva categoria davant de de cinc rivals de nivell: Dani Garcia (Four Seasons Hotel de Madrid), El Jardín del Ritz (Mandarin Oriental Ritz de Madrid), La Rotonda Restaurant (The Westin Palace a Madrid), Es Fum Restaurant (The Sant Regis Mardavall Mallorca Resort), i Fire (W Barcelona).

Els World Culinary Award tenen uns premis específics per a Espanya, els quals estan dividits en dues categories. La ja mencionada “Restaurant d’Hotel”, i la categoria reina de “Millor restaurant”. En aquesta darrera, el guanyador ha estat DiverXO, del xef Dabiz Muñoz, un restaurant d’alta cuina ubicat a Madrid.

Estrella Michelin i Guia Macarfi 2023

Aquest premi arriba pocs després que Aürt aconseguís mantenir la seva estrella Michelin. I de situar-se en el TOP10 de la guia Macarfi 2023 de la província de Barcelona, un guardó que li ha fet especial il·lusió, “Que bonic ser en aquest podi d’ensomni. És increïble el nivell gastronòmic de Barcelona”, va dir a les xarxes socials.

Aürt s’ubica a l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona, en el lobby i amb una capacitat per a 15 comensals. Cuinen la majoria de plats en les mateixes taules on s’hi asseuen els clients, a la vista de tothom, proporcionant una experiència gastronòmica única.

Aürt és una paraula que expressa perfectament l’”exotisme de proximitat” que inspira la cuina d’Artur Martínez. Aparentment exòtic, és un terme català sense traducció que significa anar a xocar bruscament contra alguna cosa. Curt, rotund i directe. És un nom poc conegut i poc utilitzat. El mot data del segle XIII i el seu origen és incert, probablement preromà i indoeuropeu, d’una base molt desenvolupada en celta. Un arrelament lingüístic com el d’Artur amb els seus orígens. A més a més, ambdós comparteixen les mateixes lletres. La dièresi (¨) simbolitza un 2.0, igual que l’obsessió del xef per a evolucionar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa