MónTerrassa
El Millor Restaurant d’Hotel a Espanya té un xef de Terrassa

Aürt ha estat nomenat Millor Restaurant d’Hotel a Espanya 2021, i el seu xef és de Terrassa. “És un altre bonic reconeixement (que se suma a tants altres en només dos anys) que ens impulsa a seguir treballant amb il·lusió i intensitat. Moltes gràcies als World Culinary Awards i a tots els qui feu possible que el nostre projecte segueixi creixent”, escriu al seu mur de Facebook Artur Martínez, el xef i principal responsable de la distinció.

Aürt s’ubica a l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona. Aürt és una paraula que expressa perfectament l'”exotisme de proximitat” que inspira la cuina d’Artur Martínez. Aparentment exòtic, és un terme català sense traducció que significa anar a xocar bruscament contra alguna cosa. Curt, rotund i directe. És un nom poc conegut i poc utilitzat. El mot data del segle XIII i el seu origen és incert, probablement preromà i indoeuropeu, d’una base molt desenvolupada en celta. Un arrelament lingüístic com el d’Artur amb els seus orígens. A més a més, ambdós comparteixen les mateixes lletres. La dièresi (¨) simbolitza un 2.0, igual que l’obsessió del xef per a evolucionar.

Tant assaig com funció es desenvolupen en ple lobby de l’Hotel Hilton Diagonal Mar, a la vista de tothom. Cuinen la majoria de plats en les mateixes dues taules que alberguen un total de 15 comensals.

Per aquesta projecte, Artur Martínez va recuper part de l’equip de l’última etapa a Capritx de Terrassa i membres d’altres etapes. Joves professionals compromesos amb la seva professió. A més a més, s’incorporaven professionals de gran experiència, tècnica i projecció.

Les millors frases d’Artur Martínez

“La passió és al mateix temps les ales i la llosa. El nostre secret ha estat volar sense moure’ns del terra.”

“El negoci familiar és un univers que només tu entens, encara que només a estones”

“El primer impuls del bon cuiner ha de ser dominar l’intern en lloc de descobrir l’extern”

“Tenim un seriós problema si es valora més l’embolcall que el regal”

“Hem de reeducar al client. En l’alta gastronomia no tot són focs artificials.”

“En l’ombra hi ha una bellesa oculta. De vegades la llum és encegadora”

“Un cuiner sense recursos dóna per a molt si veu en el límit un repte”

“El bon cuiner és un rebel amb causa”

“Els discursos no han de tenir coartada. La millor cuina és una orgia de proves”

La història

La família de l’Artur Martínez regentava El Buen Gusto, un senzill bar fundat pels seus avis el 1952, a un barri de Terrassa. A principis dels anys 70 els seus pares es fan càrrec del negoci i complementen l’oferta del menú, tapes senzilles i entrepans, amb una tenda de pollastres a “l’Ast” i menjars per emportar .Creix en un ambient hoteler. Després de cursar estudis de cuina i treballar en diferents conceptes, decideix l’any 2002 amb el seu germà Juanjo i els seus pares, transformar l’antic bar en un petit restaurant gastronòmic al que anomenen Capritx.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa