MónTerrassa
23 entitats de Terrassa impulsen el Pacte per a l’emancipació juvenil

Un total de 23 entitats i institucions de Terrassa s’han unit per impulsar i donar forma al Pacte per a l’emancipació juvenil de Terrassa. En aquest acord de ciutat hi trobem l’Ajuntament de Terrassa, grups polítics municipals, sindicats, serveis públics, patronals, entitats del tercer sector, i entitats juvenils o sanitàries. S’ha presentat oficialment aquest dimarts, dia 28 de març, en un acte al Qu4drant.0, amb la presència de representants de les entitats participants. Una àmplia varietat que ha d’aportar riquesa en un Pacte que busca “construir una mirada conjunta, crear aliances i compartir criteris, experiència i coneixement per tal de millorar els recursos que es posen a disposició dels i les joves en aquest sentit”, segons ha manifestat la regidora de Joventut, Ona Martínez.

L’acord vol aglutinar tots els agents relacionats amb els processos d’emancipació (formació, treball, habitatge i benestar). Martínez ha afegit que: “El pacte és especialment oportú en el context que ens trobem, un moment d’una gran complexitat, amb un escenari de postcovid, entre d’altres problemàtiques, que està afectant a nivell social, econòmic i emocional especialment al col·lectiu de joves”.

En els propers mesos es crearà una Taula del Pacte per a l’Emancipació Juvenil de Terrassa, amb tots els agents participants, que es reunirà periòdicament com a espai de relació, reflexió i aprenentatge mutu. Mentrestant, el Pacte restarà obert a les adhesions de totes les institucions, entitats, col·lectius, serveis públics i qualsevol altre agent relacionat amb l’àmbit de l’emancipació juvenil.

Pacte per a l’Emancipació juvenil a Terrassa | Aj. Terrassa

Compromisos adquirits i entitats participants

El document recull una sèrie de compromisos per part dels agents. Una part d’aquests són compartits i es poden resumir en posar la persona jove al centre, reconèixer la diversitat, contemplar els eixos de desigualtat i establir espais de treball conjunts i formes de comunicació i de treball col·laboratives. I també es recullen compromisos específics relacionats amb els àmbits de treball del Pacte: l’habitatge, l’educació, l’ocupació i l’emprenedoria, i el benestar.

L’impulsor del Pacte és l’Ajuntament de Terrassa, a través d’un grup motor liderat pel Servei de Joventut que aplega també els serveis d’Educació, Universitats, Ocupació, Emprenedoria Social, Innovació, Habitatge i Salut i Comunitat. I compta amb el suport explícit de:
– Pimec Vallès Occidental
– Cecot
– Prodis
– Mútua Terrassa
– Fundació Main
– Associació Alba
– Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa
– Fundació Educativa Terrassa
– Consell de Joves de Terrassa
– CCOO
– UGT Vallès Occidental
– EUIT
– ESEIAAT-UPC
– ESCAC
– Fundació Salut Mental Catalunya
– Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
– La Víbria Intercultural
– LaFACT – Fupar
– Grup municipal Junts x Terrassa
– Grup municipal Ciutadans
– Grup municipal ERC
– Grup municipal PSC
– Grup municipal Tot x Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa