MónTerrassa
Ona Martínez, escollida primera tinenta d’alcalde de Terrassa

La regidoria republicana Ona Martínez ha estat l’escollida per prendre el càrrec de primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa. Així ho ha decidit aquest dijous, dia 26 de gener, l’alcalde Jordi Ballart, que ha cedit el segon càrrec amb més poder dins del Consistori a una rival política directe de cara a les eleccions municipals del mes de maig: l’alcaldable per ERC.

Aquesta nova atribució ha vingut motivada per la renúncia de l’actual primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, que abandona la política municipal per ocupar el càrrec de president a Cimalsa. Aquest dimecres, Albert va informar públicament de la seva dimissió en un acte en què el van acompanyar antics i actuals regidors del seu partit. Això ha implicat necessàriament una reestructuració del cartipàs, on les seves funcions s’han hagut de traslladar a d’altres regidors.

Canvi de cartipàs i entrada de Montserrat Font

D’aquesta manera, en el decret que Ballart signarà divendres, un cop sigui oficial la renúncia -després del ple municipal-, es reassigna la primera tinença d’alcaldia a Ona Martínez, actual portaveu del grup municipal ERC-MES. A més, la jove republicana assumirà la direcció, coordinació, seguiment i orientació estratègica de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, fins ara en mans d’Albert. Així mateix, s’ocuparà de les regidories de Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans, Gestió Tributària i Recaptació, Serveis Jurídics, Contractació, Patrimoni i Manteniment i Atenció Ciutadana.

Per contra, el Serveis Funeraris i Cementiri, les competències seran assumides per la 5a tinenta d’alcalde, Teresa Ciurana. A més, l’alcalde també nomenarà a la regidora Ona Martínez com a membre de la Junta de Govern Local.

Surt Albert i el seu lloc serà ocupat per Montserrat Font, que anava en el número 9 de la llista d’ERC en els comicis de 2019. La seva incorporació serà oficialitzada en un ple extraordinari que tindrà lloc en els pròxims dies, i pel qual assumirà no només el càrrec de regidora sinó també les competències delegades de Plans i Projectes, de l’Àrea de Presidència; Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans, adscrites a l’àrea de Drets Socials; i de Qualitat Democràtica, a Cicles de la Vida, fins ara delegades a la regidora Ona Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa