MónTerrassa
Terrassa ho posarà tot i més perquè es respectin els Drets Humans
La plaça dels Drets Humans a Terrassa
La plaça dels Drets Humans a Terrassa | Bernat Borràs

!--akiadsense-->

Enguany fa 20 anys que Terrassa va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, que proclama les llibertats públiques i els drets fonamentals reconeguts als habitants dels pobles i ciutats, ha recordat la portaveu de Junts per Terrassa Meritxell Lluís. També recull els compromisos dels ajuntaments per aconseguir que a les ciutats es respectin aquests drets, i s’estableixen diversos mecanismes per garantir els Drets Humans de proximitat, com per exemple la creació d’una comissió ciutadana que pugui vetllar per avaluar l’aplicació de la Carta. Lluís ha explicat que alguns punts del redactat s’han parlat amb l’equip de govern.

Teresa Ciurana, d’ERC, ha recordat que Terrassa ja es va comprometre el 2016. Ha defensat que l’administració s’impliqui a fons en la defensa d’aquests Drets Humans. Ha demanat votar per separat i fer-ho a favor del primer i segon, i en contra del tercer (veure’ls més avall). “Els treballs guanyadors de cada modalitat s’instal·laran en aquesta plaça” és el que diu l’acord que li grinyola a la regidora.

Javier García, del PSC, ha mostrat tot el suport de la formació a la proposta. I no ha entès per quina raó l’equip de govern ha refusat el tercer acord. Els dos primes acords s’han aprovat per unanimitat i el tercer s’han tombat amb els vots de l’equip de govern.

Tres punts d’acord que són:

1.- Commemorar el 20è aniversari de la signatura de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat mitjançant la programació de diversos actes al voltant del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre de 2020.

2.- Elaborar conjuntament amb l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa aquesta programació d’actes i activitats per tal de difondre la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

3.- Potenciar i visualitzar la plaça dels Drets Humans per mitjà de la convocatòria d’un concurs per l’elaboració d’un treball artístic relacionat amb la promoció dels drets humans destinat a tots els centres d’ensenyament de la ciutat en dues modalitats: primària i secundària. Els treballs guanyadors de cada modalitat s’instal·laran en aquesta plaça. Les bases del concurs seran elaborades amb l’assessorament de l’Escola Municipal d’Art i disseny de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix