MónTerrassa
ERC esmenarà la moció del PSC sobre la Ronda Nord amb “voluntat d’acord”
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) registrarà avui esmenes a la moció del Partit Socialista de Catalunya (PSC) sobre la Ronda Nord, amb l’objectiu d’intentar “acostar posicions” i convèncer els socialistes per aprovar els comptes catalans, segons exposa l’agència ACN. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que les esmenes son amb “voluntat d’acord” i retreu al PSC que estigui “bloquejant” l’acord per només un desacord sobre el tram del quart cinturó entre Sabadell i Terrassa.

Vilagrà no ha explicat el contingut de les esmenes que ERC registrarà però ha dit que “són fruit del treball conjunt entre el Govern i el grup parlamentari per donar resposta a la moció del PSC”. L’executiu català ha arribat a un acord amb els temes que el PSC ha posat sobre la taula, com el Hard Rock i aeroport de Barcelona, excepte amb el tram del Quart Cinturó. La setmana passada van traslladar una proposta als socialistes sobre la B-40, però no els va satisfer.

La moció insta al Govern a garantir l’execució de la Ronda Nord

La moció insta al Govern català a garantir no només el finançament i redacció del projecte de la B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar, sinó també la seva execució. I fixa un termini: el primer trimestre de 2023. La Ronda Nord és, segons els republicans la pedra a la sabata per aconseguir que els socialistes donin el sí als pressupostos de 2023.

Comuns insten a “no cedir al xantatge del PSC” amb la Ronda Nord

Per altra banda, la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, insta el Govern a no “cedir al xantatge del PSC” amb l’extensió de la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès. Així ho va dir en un contacte informatiu precisament a Sabadell aquest passat divendres.

Albiach va recordar el compromís a què s’ha arribat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès: “Nosaltres tenim el compromís que no es destinarà ni un sol euro a l’ampliació de l’Aeroport del Prat, a la creació del Hard Rock o a l’ampliació de la B-40, i no tinc per què desconfiar de la seva paraula”, va dir la líder dels comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa