MónTerrassa
L’acord pels pressupostos catalans entre ERC i PSC topa amb el IV Cinturó
  • CA

La nova connexió per autopista entre Sabadell i Terrassa centra la política catalana d’alta volada. Les negociacions entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per aprovar els pressupostos de la Generalitt 2023 giren ara específicament sobre la Ronda Nord que uniria les dues capitals del Vallès Occidental. Si més no, així ho ha manifestat avuil a portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimecres, posterior al Consell Executiu. El Govern ja hauria enviat una proposta als socialistes per “desencallar” aquest punt del Quart Cinturó, informa l’agència de notícies ACN. Una via -Ronda Vallès IV Cinturó-Autovia Orbital- que sembla que ara sí a finals d’enguany estarà acabada en el seu tram Terrassa-Abrera, que se sumarà a l’urbà que ara funciona entre Viladecavalls i el pla del Bon Aire i que acaba en una rotonda.

Els alcaldes de Terrassa i Sabadell, a favor de la Ronda Nord

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, està a favor de la Ronda Nord fins a Sabadell, que contribuiria a trencar el cul de sac que és l’espai on s’acaba la via, al sud de Can Carbonell i a tocar de les vies soterrades dels Ferrocarrils de la Generalitat. Per la primera autoritat municipal, la nova carretera de alta capacitat seria també un solució a la mobilitat interna i contribuiria a decongestionar carrers que es col·lapsen amb facilitat. La Ronda Nord apareix com un element que ajudaria a reduir el trànsit a Arquimedes i Galileu. També l’Ajuntament de Sabadell vol la Ronda Nord. I si neguen amb rotunditat els dirigents d’ERC al govern de la Generalitat i socis de legislatura de Ballart a Terrassa.

El conseller de Territori, el sabadellenc i exalcaldeJuli Fernàndez, ha reblat que prefereix incrementar les connexions ferroviàries al Vallès en comptes d’intervenir en carreteres o el projecte del Quart Cinturó en el tram entre Sabadell, Castellar del Vallès i Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa