MónTerrassa
Ajuntament i Govern, coordinats per esclarir el feminicidi a Pakistan
  • CA

Ajuntament de Terrassa i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tania Vergés, s’han reunit aquest dimarts, dia 24 de maig, d’urgència davant del crim de dues veïnes de Terrassa al Pakistan. En la trobada s’ha valorat la situació actual i s’ha reiterat la intenció de treballar de forma coordinada davant d’un possible cas tan extrem de violència masclista.

L’alcalde Jordi Ballart ha manifestat que ambdues institucions estan convençudes de la necessitat de “coordinar-nos i compartir informació” del feminicidi de les veïnes de Sant Pere Nord. “Davant d’un cas tan complex treballem braç a braç amb tothom per compartir recursos i poder donar la millor resposta”, ha subratllat. A mesura que passen les hores, es van coneixent més detalls dels motius i les causes sobre aquest assassinat a mans de la família de les mateixes víctimes.

La consellera ha participat en el minut de silenci com a mostra de condol i de rebuig que ha tingut lloc al raval de Montserrat aquest matí. Un acte que també ha comptat amb la presència de membres de la Corporació Local i dels cossos de seguretat. Tot i la incertesa sobre aquest cas, pel fet que no ha tingut lloc a Catalunya, les dues institucions afirmen que “des del moment en què es va tenir coneixement de la notícia, vàrem començar a treballar per aclarir què ha passat amb les dues joves i s’han activat els serveis de què disposen les dues institucions davant aquesta expressió de violència masclista”.

Minut de silenci al Raval pel feminicidi de dues veïnes de Terrassa al Pakistan | Aj. Terrassa

Minuts de silenci i il·luminació de lila

Seguint el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa, s’ha decretat dol oficial des del dia d’avui  i durant les primeres 24 hores resten cancel·lats tots els actes institucionals. En les 48  hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci i s’il·luminarà de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

Tant des de l’Ajuntament com de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Igualtat i Feminismes, condemnen i lamenten aquests assassinats, i alhora es reitera el “compromís de treballar per l’erradicació de qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel seu record”. Així mateix, la trobada també ha servit per fer valdre la coordinació i treball conjunt, engegat des del passat cap de setmana, entre l’Ajuntament, la Conselleria, els cossos de seguretat, i els ministeris d’Interior i d’Assumptes Exteriors del Govern de l’estat, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa