MónTerrassa
El cas del Roger Verdaguer de Terrassa, una altra absurditat
  • CA

Estem en temps de complexitat, de contradiccions i d’absurds. El govern central va afirmar que eliminaria la famosa Llei mordassa, i després de tres anys encara aquesta promesa electoral no s’ha complert com moltes d’altres. Aquesta Llei només ha servit
per a generar problemes, atemptar contra els drets civils i de les persones, i ser una Llei regressiva i sobretot, repressiva. I el que és pitjor, a algunes de les institucions de l’Estat com la policia i la guàrdia civil i la Judicatura, no se’ls poden donar facilitats.

Interpreten la Llei de forma retorçada i només al servei de l’Estat podrit i corrupte. L’altre dia un informe afirmava que les denúncies de policies que consideraven que se’ls havia insultat i atemptat a la seva dignitat i autoritat, generava certs col·lapses a
la Judicatura, al haver augmentat aquest tipus de denúncia. Precisament, l’aplicació de la Llei mordassa ha sobre protegit a la policia i guàrdia civil, i el grau d’impunitat en les seves actuacions ha augmentat. I les actuacions contra persones, grups i col·lectius en
la repressió també, i tampoc és casualitat en un Estat com l’espanyol, on aquestes institucions encara tenen el franquisme i l’extrema dreta plenament integrada, que afecti sobretot, a la dissidència, independentistes i d’esquerres.

I ara el líder del PP en les negociacions sobre el CGPJ, que ha trencat les negociacions, afirma que no es pot atemptar contra l’Estat, això és inacceptable. Feia aquestes afirmacions, pel tema de la modificació del Codi Penal pel tema de canvis en l’apartat de la Secessió i la Rebel·lió, per afavorir als independentistes. Al contrari, exigeix més contundència i ampliar les sancions. Això si, ja posats, podem començar pel seu partit, i demanar aplicar la Llei a tots els criminals franquistes que té dins el partit i que van ser uns veritables colpistes, però bé…

El millor Estat és el que no existeix, per tant, i sobretot a Espanya, no mereix el mínim respecte, i el millor seria eliminar-lo de forma efectiva, amb totes les seves institucions i fer un veritable model democràtic al servei de la ciutadania. Com deia Bakunin, l’Estat mer servidor dels poderosos, s’ha de cremar fins que no en quedi ni una llavor, perquè tornarà a créixer, amb totes les seves deficiències.

I tot aquest problema és l’origen de l’aplicació d’aquesta Llei mordassa, i que pateixen molts ciutadans i ciutadanes, entitats i col·lectius. Però em referiré amb meu veí i ciutadà de Terrassa, en Roger Verdaguer. Detingut després d’una manifestació contra la decisió de treure al President Quim Torra, i negar-se als Mossos a identificar-se, va ser detingut, portat al Jutjat i deixat en llibertat amb càrrecs per a desobeir a l’autoritat. Ara se’l vol jutjar i la fiscalia li demana sis mesos de presó efectiva o pagar 5000 euros de multa.

Un aspecte important en el fet, qui el deté i fa l’acusació son els Mossos, aquella policia que alguns diuen al nostre servei i que és nostre, i que alguns han volgut donar- li un sentit diferent i idíl·lic respecte a la policia nacional i la guàrdia civil. Com ja he dit moltes vegades, un policia sigui del color que sigui, és això, i no està al servei de la ciutadania, està al servei de l’Estat i als seus interessos.

Cal recordar que el responsable d’informació dels Mossos en el judici contra els dirigents independentistes, va fer unes declaracions molt evidents, controlaven a diferents col·lectius incloent independentistes, comunistes, anarquistes i col·lectius diversos. O sigui, tenien un perfil molt clar de a quins àmbits ideològics controlaven. Ni de l’extrema dreta, ni d’alguns dels partits plenament institucionalitzats. Per tant, la millor policia sigui la que sigui, la que no existeix.


El Roger, tot i la seva força moral i ètica, des de fa més de dos anys, ha de patir aquest problema general per una Llei injusta, que ja hauria d’haver-se eliminat. I ara un jutge que mai se sap com aplicarà la norma, el pot abocar a la presó o al pagament d’una multa injusta i del tot fora de lloc. No estem parlant de cap exercici de violència, ni inclús per a defensar-se, senzillament, per a negar-se a ser identificat per una actuació policial fora de lloc, i quan ja havia acabat la manifestació pacífica. I va tenir sort en el context que estem, on els informes policials son mers invents, i poden arribar a acusacions de terrorisme i organitzacions armades, com podem anar veien.

Avui tenir aquesta Llei de protecció de les forces d’inseguretat de l’Estat, incloent els Mossos, és un perill per a moltes persones per a defensar els seus drets i concepcions ideològiques, només hi ha una excepció, que siguis de VOX, PP, Ciudadanos o similars..

Espero i desitjo, que al final el Roger tingui la sort que li toqui un Jutge amb un mínim de sentit comú, criteri i d’aplicació de la justícia, i el deixi sense càrrecs. Ara, això és pitjor que una loteria, no saps com acabarà tot en aquest context lamentable. El mateix que hauria de passar amb els molts Rogers que avui viuen una situació d’incertesa evident, on la repressió d’un Estat corrupte, no fa justícia, sinó defensa els interessos de l’Estat, i només busca venjança contra persones i col·lectius. Reitero, que ningú busqui solucions en un Estat i menys corrupte, ni en les seves institucions, no estan en cap cas al nostre servei. El millor és no estar mai en les seves Mans, ni Jutges, ni policies, ni militars…Així evitareu perdre els vostres drets. El meu suport públics al Roger i com deia desitjar es resolgui favorablement als seus drets i interessos, i caldria recordar, que la desobediència pacífica no és un delicte, és un dret, per tant, la demanda de la fiscalia està fora de la Llei, i és una mera interpretació esbiaixada de l’Estat repressor amb una voluntat exemplificadora i per a atemorir a la dissidència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa