MónTerrassa
L’equip de Govern vol canviar el representant de l’Ajuntament al Consorci del Museu Tèxtil
  • CA

El Govern municipal porta al ple una proposta de resolució de canvi de designació de representats en Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Proposa a l’Ajuntament en Ple l’adopció dels acords següents.

Acords:

PRIMER. Designar a la SRA. MARIONA VIGUÉS i JULIÀ representant de l’Ajuntament de Terrassa en el Consell General del Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, en substitució del SR. AMADEU AGUADO MORENO.

SEGON. Que es procedeixi a fer públics els presents acords en la seu electrònica municipal – Portal de Transparència, d’acord amb el que preveu la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i en el Butlletí Oficial de la Província, d’acord amb el que preveu el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i que es comuniquin al Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil.

EXPOSICIÓ MOTIUS:

El Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, és un ens consorcial públic de caràcter local constituït per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa l’any 1994, i que té per objecte la recerca, documentació, conservació i difusió del patrimoni i la cultura tèxtil, així com la prestació de serveis especialitzats relacionats.

Pel que respecta als seus òrgans de govern i gestió, l’article 9 dels estatuts del Consorci determina que el Consell General tindrà la composició següent: a) Presidència: la persona titular de la Presidència de la Diputació de Barcelona o Diputat/da en qui hagi delegat, b) Vicepresidència: La persona titular de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa, o persona en qui delegui, c) 10 vocalies: 5 designades per la Diputació de Barcelona, 4 designades per l’Ajuntament de Terrassa i 1 corresponent a la persona titular de la Direcció-Gerència.

D’acord amb la indicada previsió estatutària, i produïda la renovació de la Corporació municipal resultant de les darreres eleccions locals, l’Excm. Ajuntament en Ple va adoptar l’acord de designació de tres dels quatre vocals que corresponen a l’Ajuntament de Terrassa; concretament els membres de la Corporació Sr. Josep Forn i Cadafalch, la Sra. Rosa Boladeras Domingo, i la Sra. Núria Marín García, reservant la designació del quart vocal fins conèixer la proposta dels grups polítics municipals que no estan integrats al govern municipal.

En data 4 de desembre de 2019 els grups municipals de PSC-CP, Ciutadans i Junts per Terrassa, van comunicat a aquesta Alcaldia la voluntat que la dita designació recaigués, per períodes de temps equitatius, primer en el regidor Sr. Amadeu Aguado Moreno, i posteriorment en la ex-regidora Sra. Mariona Vigués i Julià,

En data 20 de desembre de 2019 el Ple municipal va designar al regidor Sr. Amadeu Aguado Moreno, com a representant de l’Ajuntament de Terrassa en el Consell General del referit consorci, i pertoca en aquests moments procedir a la designació de la Sra. Mariona Vigués i Julià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa