MónTerrassa
Gigi Oliva iguala el rècord d’internacionalitats amb les Red Sticks
  • CA

La jugadora d’hoquei herba terrassenca Georgina ‘Gigi’ Oliva ha igualat el rècord de major nombre de partits internacionals jugats amb la samarreta de la selecció espanyola femenina d’hoquei. L’egarenca ha arribat als 266 partits amb les Red Sticks en l’enfrontament corresponent als quarts de final de la Copa del Món, celebrat ahir dimecres a l’Estadi Olímpic de Terrassa, on Espanya va perdre contra Austràlia per 2 a 0 i ha de dir adéu al Mundial.

Amb aquests 266 partits, la capital de l’equip iguala el rècord de Rocío Ybarra, amb qui compartirà ser una de les dues jugadores que més vegades han defensat de forma oficial a les Red Sticks.

Gigi Oliva en l’enfrontament dels quarts de finals del Mundial contra Austràlia | RFEH

La terrassenca va debutar l’any 2006, amb 16 anys, i ho feia precisament en una altra edició mundialista celebrada a Madrid. Des de llavors, la migcampista ha “continuat engrandint la seva llegenda com una de les jugadores més importants de la història de l’hoquei nacional”. Oliva també va disputar els Jocs Olímpics de Pequín 2008, els Jocs Olímpics de Rio de Janerio 2016 i els darrers Jocs Olímpics de Tòkio 2020. Entre els més de 260 partits disputats, amb tornejos de tot tipus, inclous els tres Jocs Olímpics, 4 Copes del Món i 4 Campionats d’Europa.

Un possible punt i final a la carrera internacional de Gigi Oliva

La capitana de la selecció espanyola va anunciar que possiblement posaria punt i final a la seva carrera internacional al finalitzar aquesta Copa del Món celebrada a casa seva, “on he crescut, on m’he enamorat de l’hoquei”, “al costat de la meva gent”, va afirmar en una roda de premsa abans que comencés el torneig. Tot i així, ha anunciat que ha de madurar la decisió i pensar si es tracta només d’una pausa o una retirada definitiva.

El cap de setmana es disputarà la final de la Copa del Món

Amb la victòria d’Austràlia en el partit d’ahir finalitzaven els quarts de final. Aquest cap de setmana es disputaran les semifinals i la final del torneig. El dissabte, Alemanya s’enfrontarà conta Argentina, mentre que Països Baixos s’enfrontarà contra Austràlia. Entre un d’aquests quatre països es troba l’equip guanyador que s’emportarà l’or a la final, que tindrà lloc el diumenge 17 de juliol a les 21:30h a l’Estadi Olímpic de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa