MónTerrassa
S’acaba el Mundial de Terrassa per les Red Stick
  • CA

Austràlia guanya per dos gols a zero a Espanya a l’Estadi Olímpic en els quarts de final de la Copa del Món Femenina d’Hoquei 2022 (0-2). L’efectivitat del penal córner de la tiradora de les ‘Hockeyroos’, Renee Taylor, és suficient per doblegar a les amfitriones i les deixa sense opció de medalla.

Espanya es jugava contra l’equip oceànic avançar en el Mundial de casa, i no ha pogut ser. El balanç dels dos equips era contundent a favor de les australianes, de 22 partits jugats 14 eren victòries per les ‘aussies’. Les jugadores d’Adrian Lock buscaven repetir el resultat en l’últim Mundial del 2018, on es van penjar la medalla de bronze en derrotar a les australianes.

Domini de les australianes

Tot i la poca participació en partits internacionals de les oceàniques per motius sanitaris, han començat el partit de la millor manera. Les terceres del rànquing de la FIH han dominat els moments inicials. A tres minuts de començar, Renee Taylor ha pujat el primer gol al marcador amb un tir directe al calaix de la porteria, a l’esquerra de la portera. Tot i la resposta immediata de les ‘Red Stick’ amb un penal córner, el control el tenien les ‘Hockeyroos’ amb una forta pressió. La selecció d’Adrian Lock era incapaç de fer el seu joc, de mantenir la pilota i de connectar passes de forma fluida.

Amb tot, Laura Barrios, jugadora del Club de Campo, ha disposat d’una gran ocasió després d’una bona jugada col·lectiva de la selecció. La portera australiana, Jocelyn Bartram, ha aturat el llançament, tal com havia fet prèviament amb els xuts de la catalana Xantal Giné en els penals córner de què han disposat les ‘Red Stick’.

Reacció de les ‘Red Stick’

La xerrada d’Adrian Lock entre els quarts ha estat productiva. Tot i el joc ràpid i vertical de les australianes, l’equip hispànic ha passat a controlar la pilota. El segon quart ha estat dominat per les defenses i no hi ha hagut xuts clars a porteria. Begoña García no ha aprofitat un contraatac després que la defensa espanyola bloques un penal córner de les ‘Hockeyroos’. Tampoc han aprofitat les oceàniques una pèrdua de Xantal Giné a prop de la zona defensiva. Mariah Williams ha interceptat un passi de la jugadora del RC Polo i ha amenaçat la porteria de Melanie García, però una gran reacció de la canària ha impedit el segon gol australià.

A la represa el joc s’ha fet al mig del camp. Espanya intentant moure la pilota per trobar espais per on atacar, i Austràlia defensant i impedint avançar a les ‘Red Sticks. Durant cinc minuts les espanyoles han perdut una jugadora per targeta groga, però una targeta verda a les oceàniques ha igualat el número. Al poc de recuperar totes les jugadores una centrada a l’àrea acabava amb penal córner per Austràlia. Renee Taylor, de nou, enviava la pilota a la xarxa espanyola i pujava el segon gol al marcador. Les ‘Red Stick’ han reaccionat assetjant l’àrea australiana sense encert.

Rocosa defensa ‘aussie’

La defensa australiana ha dominat el partit. Ja fos amb pressió alta per impedir la sortida i el moviment de bola, o en posició més endarrerida, la disciplina i l’ordre de les ‘Hockeyroos’ ha prevalgut. Durant els últims quinze minuts, Espanya ha intentat trencar la defensa oceànica, però ha faltat l’últim passi, l’última connexió. Les ‘Red Stick’ no han pogut reduir la distància de dos gols. L’efectivitat amb el penal córner de les ‘aussie’ ha estat definitiva.

L’entrenador de la selecció femenina, Adrian Lock, afirmava que era “una decepció per tots,
perquè sabem que podem donar més”. La terrassenca Georgina Oliva, capitana de la selecció
seguia en la mateixa línia, admetia que “no hem pogut demostrar el nostre joc”. Amb relació al
partit, el seleccionador indicava algunes de les coses a millorar: l’inici del partit, i les connexions
que no s’han trobat. També ha acceptat que “no ha estat el nostre dia” de cara a porteria, “no
ha volgut entrar”. Amb tot, se’l veu optimista de cara al futur Europeu que es juga l’estiu del
2023 i el preolímpic de gener del 2024. Ha recordat que és un projecte “que vam començar al
febrer”, i la idea és consolidar l’equip de cara als Jocs Olímpics de París 2024 i ser ambiciosos:
“el projecte és per lluitar per medalles”.

Finalitzen així els quarts de final. Dos dies de descans i el cap de setmana acaba el Mundial. Dissabte a la tarda-vespre es juguen les semifinals, i la final és la nit de diumenge. Alemanya va guanyar el seu partit contra Nova Zelanda 1 a 0, i s’enfronta a la campiona de la FIH ProLeague, Argentina, que s’ha desfet per la mínima d’Anglaterra (1-0). Països Baixos va passar la seva eliminatòria en derrotar a la veïna Bèlgica per 2 gols a 1, i es veuran les cares amb Austràlia, la botxina d’Espanya.
—–
FITXA TÈCNICA

Resultat
Austràlia 2 – 0 Espanya
Gols: 1-0 (3′ PC) R. Taylor; 2-0 (41′ PC) R. Taylor.
Targetes: B. García (14′) Verda; L. Jiménez (17′) Verda; M. Williams (20′) Verda; X Giné (33′) Groga; A. Malone (35′) Verda.
Alineació
Austràlia
Inicial: Amy Lawton (4), Penny Squibb (6), Stephanie Kershaw (14), Kaitlin Nobbs (15), Jane Claxton (18), Jocelyn Bartram (P, 19), Karri Somerville (20), Renee Taylor (21), Hannah Cullum- Sanders (28), Rebecca Greiner (29), Grace Stewart (C, 30).
Banqueta: Claire Colwill (1), Ambrosia Malone (2), Aleisha Power (P, 7), Maddy Fitzpatrick (10), Greta Hayes (12), Harriet Shand (13), Mariah Williams (24).
Entrenadora: Katrina Powell

Espanya
Inicial: Laura Barrios (2), Sara Barrios (4), Lucía Jiménez (8), María López (9), Belén Iglésias (10), Candela Mejías (16), Xantal Giné (20), Beatriz Pérez (21), Georgina Oliva (C, 23), Alejandra Torres-Quevedo (24), Melanie García (P, 29).
Banqueta: Marta Segú (11), Constanza Amundson (13), Maialen García (15), Clara Ycart (17), Begoña García (19), Laia Vidosa (22), Jana Martínez (P, 32).
Entrenador: Adrian Lock.
Àrbitres: Sarah Wilson (Escòcia) i Hannah Harrison (Anglaterra).
Estadi: Estadi Olímpic de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa