MónTerrassa
Georgina Oliva: “Veig aquest equip amb nivell per estar al podi”
  • CA

“Veig aquest equip amb nivell per estar al podi”, afirma Georgina Oliva, capitana de les ‘Red Sticks’. “El partit contra el Canadà ho és tot en aquest moment”, comenta Adrian Lock, seleccionador espanyol.

S’apropa l’inici de la Copa del Món FIH femenina d’hoquei 2022, només queden 2 dies. Demà, dijous 30 de juny, es fa la cerimònia d’inauguració a la Seu d’Ègara, i divendres a les 21.30 del vespre arranca el primer partit de la competició a l’Estadi Olímpic amb el partit entre Espanya, bronze a l’últim Mundial de 2018, i el Canadà, que torna a la competició després de 20 anys.

Gigi jugarà el seu últim Mundial a casa

El seleccionador Adrian Lock i la capitana Georgina Oliva (Gigi, en el món de l’hoquei) han passat per la sala de premsa abans de l’inici del torneig. Gigi jugarà el seu últim Mundial a casa, “on he crescut, on m’he enamorat de l’hoquei”, “al costat de la meva gent”, i té “moltes ganes d’ensenyar la millor versió i demostrar del que són capaces”.

La selecció espanyola ha preparat durant dos mesos el Mundial amb entrenaments, partits de la ProLeague i partits amistosos de preparació. Adrian afirma que “els equips que treballen fort i es preparen bé després sempre tenen opcions”, ja que “el nostre somni és estar en el podi i guanyar medalla”.

Adrian Lock diu del Canadà que és “un rival que sempre ens ha costat”

Per poder accedir a la lluita per les medalles l’equip espanyol (en el grup D) juga contra el Canadà (1 de juliol a les 21.30), Argentina (3 de juliol a les 21.30) i Corea del Sud (7 de juliol a les 21.30) a l’Estadi Olímpic de Terrassa. Adrian Lock diu del Canadà que és “un rival que sempre ens ha costat, físicament explosiu, fort i vertical, i tàcticament molt astut”, i recorda que els primers partits de les competicions sempre són molt igualats.

El segon partit de les Red Stick és contra ‘Las Leonas’. L’equip argentí ve de proclamar-se campiones de la tercera temporada de la ProLeague amb un equip consolidat. L’entrenador del combinat albiceleste, Fernando Ferrara, exjugador del CD Terrassa a principi dels ‘90, i la capitana Rocío Sánchez, afirmen que volen ser protagonistes en aquesta Copa del Món.

El seleccionador espanyol els considera un dels millors equips a la competició, i que la selecció “aspira a estar aquí per jugar contra els millors i demostra el que poden fer”. Els dos combinats van jugar dos partits el 15 de maig a València durant la ProLeague, en els dos les argentines van guanyar per la mínima 1-0 a les jugadores d’Espanya.

A causa de la pandèmia l’equip coreà no ha jugat gaire, però segons l’entrenador Adrian Lock, l’equip sud-coreà “té un estil clarament asiàtic, uns bàsics molt desenvolupats i ben treballats”, “és un equip que juga al contraatac, molt perillós”. Les intencions de les Red Sticks són “guanyar cada partit, i la forma de fer-ho és competir al millor nivell”, segons Adrian.

Les 16 millors seleccions es reuneixen a Amsterdam i Terrassa per decidir qui és la millor del món. Els campionats continentals han decidit els equips que representaran els 5 continents en aquesta competició. Els equips s’ha dividit en 4 grups. El grup D també juga a l’Estadi Olímpic de Terrassa, i veurà la lluita per la classificació entre Austràlia, Bèlgica, Japó i Sud Àfrica. El grup A (Països Baixos, Alemanya, Irlanda i Xile), i el grup B (Anglaterra, Nova Zelanda, Índia i la Xina) juguen a l’estadi Wagener, a Amstelveen (Amsterdam), l’altra seu de la competició.

Després dels tres partits de cada grup, els primers juguen directament els quarts de finals, mentre que el segon i tercer es creuen amb l’altra grup de la seva seu per determinar els equips que ompliran els quarts de finals. Aquests partits es diputaran tots en dues seus. Després de dos dies de descans (14 i 15 de juliol), els equips classificats per les semifinals es traslladen a Terrassa, on es jugaran una plaça per la final del 17 de juliol a l’Estadi Olímpic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa