MónTerrassa
El Terrassa FC és de la #GeneracióDonant
  • CA

El Terrassa FC engega la 2a edició de la campanya en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Terrassa, per convidar als seus socis, aficionats, amics i familiars a donar sang. La 1a edició va ser al novembre de 2019 abans de la pandèmia, i després d’aquest temps, per fi es pot reprendre aquesta acció. El club es converteix un cop més en altaveu per donar visibilitat a aquest acte que salva vides, amb un eslògan engrescador i fent-se propi el hashtag #GeneracióDonant, una generació de persones generoses i altruistes de totes les edats, de la qual un tria formar-ne part.

“Aquesta iniciativa se suma a les diferents accions compromeses amb la societat, que formen part de l’ADN terrassista, i que van més enllà del terreny de joc, aprofitant el ressò que té el futbol i el Terrassa FC per construir una societat més implicada i viure la #TerrassaFCExperience en la seva vesant més solidària”.

La campanya es durà a terme del dilluns 28 de novembre fins el dissabte 3 de desembre, en horari de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabte de 9h a 14:30h. Tindrà lloc al Banc de Sang i Teixits de la Mútua de Terrassa (Plaça Dr. Robert, 5), amb l’objectiu d’augmentar les reserves de sang abans del pont i festes de desembre.

El Banc de Sang recorda que a Catalunya, per cobrir les necessitats dels hospitals, calen unes 1.000 donacions diàries. La sang és un component biològic que caduca i que no es pot fabricar, la única manera d’obtenir-la és a través de la donació voluntària dels donants.

La donació de sang ha disminuït

Les darreres setmanes la donació de sang ha disminuït però les necessitats dels hospitals no minven. Actualment les reserves de sang es troben per sota dels nivells òptims, amb reserves pels propers 7 dies, quan l’idoni és tenir-ne per a 10 dies, per tant es fa palesa la necessitat de recuperar les reserves, amb l’empenta de campanyes com aquesta.

Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50kg i gaudir d’un bon estat de salut. No és necessari estar en dejú i cal portar un document oficial. Els donants més joves (entre 18 i 40 anys) també es poden inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia, aprofitant la mateixa extracció de la donació de sang.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa