El San Cristóbal passa l’eliminatòria davant del Terrassa FC pels penals

El CP San Cristóbal guanya al Terrassa FC en la primera eliminatòria de la Copa Catalunya. Els blanc-i-blaus han estat més encertats a la tanda de penals i han derrotat l’equip rogenc en el partit disputat al Camp Municipal de Ca n’Anglada aquest dimecres a les vuit del vespre.

La grada ha rebut amb bengales, petards i càntics el derbi egarenc entre el San Cristóbal i el Terrassa. Un partit entre dos equips que, de moment i fins al gener de 2023 comparteixen camp. El recent campió del Torneig d’Històrics, el Terrassa FC feia de visitant en aquest partit contra els blanc-i-blaus.

Boles altes i poc control

El derbi egarenc de la Copa Catalunya ha començat puntual, i amb un joc poc vistós que ha durat pràcticament tota la primera part. Ningú ha volgut controlar el partit a l’inici, ningú ho ha intentat. Boles altes, xuts d’àrea a àrea que no ha afavorit a cap equip. Fins que els rogencs han baixat la pilota i han buscat combinar amb els seus mitjos per moure de cantó a cantó, tot i que sense gaire profunditat.

L’equip blanc-i-blau feia una pressió alta a la sortida del Terrassa que no els ha deixat moure la pilota amb tranquil·litat, mentre que els de Ca n’Anglada han preferit buscar en tot moment l’esquena del rival per les bandes i amb passades llargues, obviant en tot moment els seus pivots. La primera opció ha estat pels d’Oliver Ballabriga, que repeteix a la banqueta dels parroquians. Una de les jugades que més han fet servir ha estat el servei de banda directa a l’àrea per buscar algun remat o segona jugada, però sense sort.

Al minut 15 del partit, el San Cristóbal ha aconseguit entrar per l’esquerra després d’un passi profund, però la centrada és refusada pels centrals vermells. En el següent córner Tom Diawara no ha pogut aprofitar el refús que ha quedat uns metres abans de l’àrea i ha xutat molt per sobre la porteria defensada per Marcos Pérez. Tant ell com Álex Lázaro, a la porteria contrària, han hagut d’intervenir poc amb les mans.

Al minut 20, un xoc en un salt per la lluita de la pilota ha provocat el primer canvi del partit. Lucas Viñas ha abandonat el camp i l’ha substituït un altre lateral, Marc Muñoz. Al cap de cinc minuts d’entrar al camp, el lateral del Terrassa ha penjat una pilota a l’àrea després d’una de les poques jugades trenades dels rogencs. La pilota no ha trobat ningú que la rematés. Els blanc-i-blaus han disposat de diverses jugades d’atac consecutives, però cap clara a porteria. En el 26, Abde El Ouliad ha sortit amb bola controlada, després de passar-la a un company la defensa del Terrassa l’ha enviat a córner que ha acabat sense perill. Poc després el

Terrassa ha recuperat una pilota després d’un mal passi de la defensa del San Cristóbal, però David Jiménez no ha aconseguit treure res clar. La primera part ha acabat tal com ha començat. Xuts llargs, d’àrea a àrea sense cap equip que volgués prendre riscos. Reduint al mínim el perill per la porteria.

Jugada del partit entre el CP San Cristóbal i el Terrassa FC | Nestor Llobet

Més ritme, més joc i més ocasions

El descans ha servit per canviar el ritme i l’estil de joc. La segona part ha començat radicalment oposat a la primera. Els dos equips han combinat més i les ocasions han arribat. Les més clares han estat per l’equip local.

Al minut 48 una centrada enverinada d’Abde El Ouliad ha estat a punt de sorprendre al porter José Ortega, que acaba d’entrar al partit. El San Cristóbal ha connectat més entre els seus jugadors i ha tingut més ocasions d’atac. Al 51, els parroquials han penjat una falta perillosa a l’esquerra de l’atac que la defensa del Terrassa ha refusat.

Abde El Ouliad ha estat el jugador que ha portat més perill. En una jugada per l’esquerra ha aconseguit un córner que ha servit ell mateix i que ha acabat amb la pilota al travesser. Les jugades de perill s’han anat alternant a les dues àrees. Una de les més clares, de nou pels de Ca n’Anglada. El blanc-i-blau Mario Cantí no ha pogut aprofitar un mal passi de la defensa cap al seu porter que ha aturat el seu xut.

A falta de 30 pel final del partit, el jugador del Terrassa, Aythami, ha xutat des de l’esquerra de l’àrea després d’una bona transició de l’equip rogenc, però el xut ha sortit desviat a l’esquerra de la porteria. Una nova jugada dels pupils de Jordi López ha estat a punt d’acabar amb gol. Servetti ha recollit la pilota a prop de l’àrea i ha evitat el porter amb un toc suau per sobre, però la defensa dels ratllats ha aconseguit evitar el gol a pocs metres de la porteria.

El San Cristòbal ha disposat d’una doble oportunitat en el 75. Una centrada per l’esquerra l’ha recollit Óscar Sierra que ha xutat als guants del porter terrassenc. El refús ha anat a parar als peus d’Abde que ha xutat mossegada als defenses rogencs que ha tret el perill de l’àrea. En els següents minuts l’equip de Jordi López ha controlat més l’esfèric, i ha disposat d’un xut que Mac Rodríguez ha estavellat al travesser.

En els últims minuts abans d’acabar el temps reglamentari tots dos equips han disposat de jugades perilloses. Primer, Abde, de nou, ha sortit amb la pilota controlada per la dreta de l’atac del San Cristóbal i ha buscat sorprendre el porter amb un xut abans d’arribar a la cantonada de l’àrea. I després, una bona combinació entre els rogencs Babanzida, Servetti i el lateral Adrián Cabrerizo ha acabat amb una centrada aturada pel porter. Amb 0 a 0 s’ha arribat al final del partit i als penals directes per saber qui passa l’eliminatòria. A la tanda, tot i l’encert dels dos porters, ha acabat del cantó del San Cristóbal que ha tingut més encert i ha marcat 3 penals per 2 del Terrassa FC.