MónTerrassa
Rambla (TXT): “Tapar les rieres no, però crear un espai verd és possible”
  • CA

Aquest dimecres, dia 10 de maig, la redacció de Món Terrassa va acollir el Debat 28M “Els últims de la llista”, amb la presència de quatre grans “patums” de la política municipal. Es va poder seguir en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Maruja Rambla (TxT), Pere Navarro (PSC), Isaac Albert (ERC) i Josep Rull (Junts).

Aquestes van ser les millors frases de Maruja Rambla, encarregada de tancar la llista de Tot per Terrassa en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig:

BLOC 1: Gestió municipal 2019-2023 i aliances del nou govern

El que hem fet des del govern municipal de Tot per Terrassa ha estat un sacrifici. Son les eleccions municipals, i tothom vol que per aquesta època tenir una ciutat neta, sense obres. Per Tot per Terrassa hauria estat molt millor tenir tot el Centre ordenant i no potes enlaire. Però pel bé de Terrassa hem decidit utilitzar els diners dels fons Next Generation perquè si no els perdíem.

Hi ha coses que no s’han pogut fer perquè recordem que hi ha hagut una pandèmia i els fons europeus han arribat ara, no abans. Però sí que s’han posat més agents policials, més inspectors que controlen l’incivisme, més treballadors de la neteja… Terrassa és una ciutat que és complicada de gestionar. Però hem treballat molt per avançar en temes d’educació, de diversitat, en l’àmbit de la salut, amb la projecció del futur CUAP i dels nous CAP.

Debat del 28M Els últims de la llista, organitzat per Món Terrassa, amb la participació de Maruja Rambla (TxT), Pere Navarro (PSC), Isaac Albert (ERC) i Josep Rull (Junts) | Cristóbal Castro

BLOC 2: Rieres: passat, present i futur

S’ha fet molta feina a les rieres: s’han netejat a fons de tota la vegetació que hi havia, s’han tret els voluminosos, s’ha fet molta feina prioritzant la seguretat. A més, s’ha creat una Comissió de Rieres amb la participació d’entitats i recordo que és una petició d’aquestes que la riera de Les Arenes es converteixi en un espai verd. Tapar les rieres no es farà, però fer un espai verd, hi estem fent.

Insisteixo en què s’ha treballat especialment en millorar la seguretat, amb millores de canalitzacions i de sistemes d’alerta en cas de riuades. I no, no és una frivolitat voler convertir les rieres en un Parc de Vallparadís, perquè això és el que demana la ciutadania. Si es pot, el govern ho farà, però no prenem decisions frívolament per guanyar eleccions.

BLOC 3: Neteja i seguretat

Hem treballat molt en l’àmbit de la diversitat, fent incidència als barris. Però d’incívics ho podem ser tots. I sí, malgrat que s’han incrementat els recursos en neteja Terrassa continua no estan neta, però comparant amb altres ciutats de la mida de la nostra no crec que sigui molt diferent…

Sobre seguretat hem posat més d’un centenar nous d’agents, i també s’ha demanat més presència dels Mossos, perquè ens trobem que agents de la Policia Municipal han de fer moltes intervencions que no els pertoquen. Recalco però que el risc zero no existeix.

Volem destacar que la Policia Municipal de Terrassa està rebent un entrenament per mirar els casos de forma holística, mirant la implicació de l’urbanisme, habitatge, cohesió social, salut, educació… I posant especial èmfasi en el treballar en la salut emocional dels joves i adolescents.

Debat del 28M Els últims de la llista, organitzat per Món Terrassa, amb la participació de Maruja Rambla (TxT), Pere Navarro (PSC), Isaac Albert (ERC) i Josep Rull (Junts) | Cristóbal Castro

BLOC 4: Capitalitat de Terrassa i model econòmic

La candidatura de la Seu d’Ègara, l’acollida del Mundial d’Hoquei el passat estiu i el nou impuls al Parc Audiovisual han donat molta projecció a la ciutat. Estem fent una aposta forta per promocionar l’economia social i solidària. S’ha fet un Pla director dels polígons perquè vinguin més teixit industrial a Terrassa per fomentar la indústria. Perquè un terç del sol de Terrassa és de polígons i s’han de tenir en compte.

BLOC 5: Mobilitat interna i externa

Des de Tot per Terrassa creiem que la Ronda Nord ajudaria a fer possible tot el Pla de mobilitat interna de la ciutat, perquè netejaria les rondes i els carrers ara de pas. Hi ha un Pla de Mobilitat que s’està duent a terme i que el tenim molt present.

Aquí (en aquest debat) no estem per atacar Jordi Ballart, i vostè Pere Navarro s’ha tirat mig discurs només criticant a la figura de l’alcalde. Estem aquí parlant de la ciutat. Hi ha problemes que són heretats i els socialistes haurien d’haver fet més. Cotxe al Centre? No.

Podeu recuperar el Debat 28M “Els últims de la llista” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa