MónTerrassa
Petit (TECP): “Els governs de majoria s’han acabat; serem decisives”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases d’Agnès Petit, de Terrassa en Comú Podem

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern.

Hem vist un govern que ha funcionat a cop de titular, com el de Revolució Verda quan es defensa el Quart Cinturó, sense aplicar les mesures valentes que la ciutat necessita en emergència habitacional. Farem una auditoria de pressupost quan entrem al govern.

VOX no és una opció, però els governs de majoria s’han acabat i els governs de coalició han vingut per quedar-se. I ens posicionem perquè serem decisives en la conformació del nou govern.

La segregació escolar, compte, no es pot llançar campanes al vol com algun partit del govern està fent (ERC). És un tema que caldrà treballar i que encara queda molt a fer. Tampoc entrarem amb l’autocomplaença o catastrofisme. Creiem que la ciutat està retrocedint en aquests quatre anys, la ciutat no està funconant, potser sí que hi ha plans de futur però no estan transcendint. 

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

On és el pla estratègic de rieres de la ciutat? I on son els projectes de rieres? Volem crear una oficina tècnica de rieres amb tècnics i recursos necessaris.

Quant a la neteja, ha mancat una estratègia municipal en com reduir residus i augmentar la recollida selectiva. No s’ha fet una campanya de sensibilització i informació amb agents ambientals al carrer. Proposem que es faci una auditoria d’Eco-Equip i revisar els recursos personals, mecànics i pressupostaris. Amb pocs anys hem d’arribar a un 60% de recollida selectiva, això suposa una millora de la gestió de residus actual.

Agnès Petit, candidata a l’alcaldia per Terrassa en Comú Podem al debat de Món Terrassa | Cristóbal Castro

El model de seguretat no és només policial. Això no és bonisme. Defensem un model de seguretat on siguin presents polítiques transversals, amb plans locals de prevenció i amb participació d’entitats. 

La inseguretat també està associada a com estar la ciutat arreglada, per exemple, si hi ha comerç de proximitat. Com que hem apostat per un model de grans superfícies això ja serà impossible de revertir, no sé com ho haurem de fer… Millorant enllumenat i innovant sobre com fem les ciutats amables, per exemple.

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

Si Terrassa vol ser capital ha d’exercir com a tal. Hem de superar l’actual aïllament que ens arracona per incidir allà on es prenen decisions. Hem de liderar la transició cap a un nou model productiu i energètic. Volem posar el centre l’economia social i solidària. Tenim una visió integradora dels polígons industrials en l’àmbit urbà.

Quant a mobilitat, les improvisacions acaben generant sensació de caos. Cal fer una millora substanciosa dels transports alternatius, amb més suport i recursos. Es parla poc de transport alternatiu, per exemple, Comuns creiem que s’hauria d’estudiar un tramvia intramunicipal i apostar per la millora ferroviària a Rodalies amb una nova estació. Això connectaria molt més la ciutat. L’aposta que està condemnada al fracàs evident és que no podem estar pensant en inversions en infraestructures viàries. 

Qui ha aturat el Quart Cinturó ha estat la ciutadania organitzada i les entitats en defensa del Vallès Occidental. Podem esperar aquesta posició de PSC o Ballart, però ens sobta el paper d’ERC, que s’han unit al bloc dels negacionistes climàtics.

BLOC 4. Minut d’or.

El 28M ens hi juguem molt. No hem de cedir els lobbies. Volem ser la casa gran de la ciutadania. Volem una ciutat amb més qualitat de vida. Una Terrassa plena d’oportunitats per treballar. Una ciutat sense discriminacions, lliure, atractiva, i preparada per afrontar el repte de l’emergència climàtica. Tenim la valentia i la garantia d’aplicar a Terrassa moltes de les accions que estem aplicant a Barcelona. 

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa