MónTerrassa
Una mirada diferent al debat dels 8 alcaldables

Dues hores de xerrera, 120 minuts de debat i una mica més. Un Cinema Catalunya atapeït i amb un centenar de persones que no van poder entrar a la sala. Un èxit. Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (JxT), Jaume Bofill (CUP), Agnés Petit (ECP) i Marta Giménez Arcusa (PP) van parlar sobre la gestió municipal del govern, neteja, seguretat, rieres, mobilitat i model econòmic en la jornada organitzada per Món Terrassa a 14 dies de les eleccions municipals del diumenge 28 de juny.

Un primer apunt: l’interès pel debat demostra que a la gent segurament l’interessa més la política del que ens pensem, malgrat la pèrdua generalitzada de confiança en aquest sector de la societat. Hi havia desenes de persones a la porta i centenars ho van seguir en directe per les xarxes, per Facebook i per Youtube. La política local és més propera, del que es parla és el que es viu cada dia. El que es a és palpable… i el que no es fa. I els representants surten al carrer i passegen. No són a l’altra punta de món.

Torno al debat. Més de presentació de programa que punyent. En general, tot va anar en un to amable, fins i tot va fer l’aparença d’un retrobament entre Jordi Ballart i el Partit dels Socialistes de Catalunya, si més no, entre l’actual alcalde i candidat de Tot per Terrassa i la cap de llista socialista, Eva Candela. Potser en la suavitat dels discursos hi té alguna cosa a veure que totes les candidates es porten bé entre elles, hi ha diferències ideològiques, però bon feeling.

Una altra mirada al debat dels 8 alcaldables organitzat per Món Terrassa/Cristóbal Castro

Així vam veure els candidats del debat 28M

Els més punyents van ser Jaume Bofill, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Marta Giménez Arcusa (PP), i no crec que hi tingui res a veure que ambdós ocupessin les cadires de les puntes. La popular va ser acusada de demagògia per brandar el discurs de la por amb la seguretat. Meritxell Lluís (Junts) és la que més ha incidit en què des dels ajuntaments també s’ha de treballar per la independència de Catalunya. Petit (Comuns) ha tibat de presentació de programa, tot i reblar el no de Terrassa en Comú Podem al Quart Cinturó i lamentar que s’hagi avançat poc en la transformació de les rieres.

Isabel Martínez (Cs) ha volgut parlar de la feina feta per la seva formació en els darrers quatre anys i no ha entrat massa en el frec a frec amb la resta de candidats. Ona Martínez també ha marcat les línies del futur i ha fet un repàs a tot el que s’ha aconseguit durant la legislatura amb Esquerra Republicana al govern municipal. Eva Candela sí que ha criticat Ballart però bona part de la intervenció ha girat al voltant de tot el que ha rebut Terrassa quan el PSC ha manat a Terrassa i quan el PSOE ho ha fet a Espanya. Jordi Ballart ha fet d’alcalde, passant nota del que s’ha fet durant la legislatura i sense entrar en disputes. Tot i que ha rebut menys garrotades del que es podia esperar, potser per una manca de temps per anar més enllà en les intervencions.

TxT, PSC, ERC, ECP, JxT i CUP van dibuixar una línia vermella molt clara: l’extrema dreta. Cosa que no van fer de manera implícita ni Giménez ni Isabel Martínez de Ciutadans. Les enquestes apunten que VOX tindrà suport suficient el dia 28 per obtenir regidors. Del debat cal extreure que se’ls hi farà el buit a la sala de plens, tot acceptant que hauran estat escollits democràticament. També s’hauria de deduir que els vots de l’extrema dreta no s’acceptaran per assolir l’alcaldia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa