MónTerrassa
Martínez (ERC): “Terrassa té molts potencials, ens cal saber-los explicar”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases d’Ona Martínez, d’ERC Terrassa

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa.

ERC vam ser la garantia de fer possible el canvi. Ens vam trobar una ciutat grisa, a la deriva, sense rumb. I en moments complexos, hem garantit que la ciutat no s’aturava i l’Ajuntament continuava funcionant. Ho hem fet amb solvència en la gestió i tenint clar quin és el projecte de ciutat. I hem plantat les bases d’una nova Terrassa.

Vam heretar una Terrassa líder amb segregació escolar, sense lideratge industrial… I ara el que volem és tenir més força per garantir que la ciutat no s’atura i que no hi hagi temptacions de tornar enrere. Qui es vulgui sumar en aquest projecte encantats de seguir sumant. Sempre, però, sense l’extrema dreta.

Vostès (PSC) han governat 40 anys i son vostès els qui aposten pel model dels serveis, sòl i platja. I ara ens venen amb un discurs catastrofista, i fa gràcia perquè els problemes de la ciutat venen de lluny. Han tingut oportunitats per millorar tot el que ara s’omplen la boca que faran o critiquen.

Ballart (TxT), Candela (PSC), Martínez (ERC), Martínez (Cs), Lluís (JxT), Petit (ECP), Giménez (PP) i Bofill (CUP) debaten sobre la ciutat amb més discrepàncies que consensos/Cristóbal Castro

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

Hem incrementat el pressupost de neteja per dotar l’empresa municipal Eco-equip amb l’objectiu de millorar el seu servei i hem incrementat en 70 agents la plantilla de Policia Municipal de Terrassa. Volem fer un pla de xoc en neteja, millorar equipaments esportius, modernitzar l’Ajuntament i apostar per una policia de proximitat, ben dimensionada i tecnificada. La seguretat són drets i són drets per a tothom.

Em sembla vergonyós que per rascar quatre vots a l’extrema dreta es facin aquests discursos en seguretat. Treballem per Terrassa des de tot arreu. En tants anys tot han estat grans projectes però ningú s’ha preocupat de mantenir el que teníem a la ciutat. La ciutat l’hem de posar el dia.

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

La capitalitat s’és si s’exerceix. S’ha de sortir i explicar els potencials de la nostra ciutat. Podem jugar a la Lliga de les ciutats mitjanes europees. Tenim molts potencials, només cal saber-los explicar. Hem de recuperar el pes de la indústria en l’economia de la nostra ciutat. I també fer una ciutat compacte, plena de vida i gent.

La mobilitat cal replantejar-la. Hem de fer-ho amb una mirada global. Cal tornar a dibuixar un nou Pla de mobilitat actualitzat i des d’una mirada global. Les coses no es poden fer de manera parcial, amb pegats o a cops de timó, i passa per saber què fem amb la Ronda Nord -no una gran AP7 que destrossi l’Anella Verda-, amb una avinguda del Vallès neuràlgica, allargant el Centre connectant els dos pàrquings; hem de doblar la capacitat dels nostres trens amb una R4 lligada amb l’UAB; i perquè el cotxe deixi de ser el protagonista de la ciutat i que ho passin a ser les persones.

BLOC 4. Minut d’or.

Volem una Terrassa més bonica, amb més cultura, més escoles bressol gratuïtes, un Ajuntament més modern. Terrassa té els ingredients per avançar més. Hem de pensar amb noves idees, nous projectes per mirar al capdavant. Perquè som la Terrassa que no es resigna i que avança. Soc dona i soc jove, i tinc un equip que ha demostrat solvència en la gestió. Confieu en nosaltres, i en Terrassa sencera. El 28 de maig va de tornar enrere, quedar-nos estancats o continuar avançant.

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa