MónTerrassa
Martínez (Cs): “Línia vermella? Els extremistes i qui vol trencar Espanya”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases d’Isabel Martínez, de Ciutadans Terrassa

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa.

Hem trobat a faltar més presència policial i sentir-nos més segurs. Crec que el nou govern hauria de substituir les paraules desil·lusió i decepció, per noves paraules com progrés, suport a la ciutadania i llibertat.

Podem parlar de seguretat i no estem parlant de percepcions, és real quan hi ha dones que son mares que han vist que els han ocupat la casa d’un dia per l’altre i que no han rebut el suport de l’administració. Quan tenim comerços a barris de La Maurina que es queixen que els clients els rebenten els vidres dels cotxes estacionats i que per això no els venen a comprar.

Ciutadans no tenim cap soci prioritari, serà en funció del programa electoral presentat i de les propostes pràctiques. Per nosaltres, les línies vermelles son els governs populistes, tant a l’extrema dreta com esquerra, i els partits que volen trencar Espanya.

Ballart (TxT), Candela (PSC), Martínez (ERC), Martínez (Cs), Lluís (JxT), Petit (ECP), Giménez (PP) i Bofill (CUP) debaten sobre la ciutat amb més discrepàncies que consensos/Cristóbal Castro

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

Proposem la privatització del servei de recollida d’escombraries perquè actualment no funciona. Per això abocar-hi més recursos no és la solució. Volem que la gestioni algú des de fora, que faci un canvi radical i que coneguem els resultats de l’auditoria. Tenim una aplicació d’incidències que no arriba a la major part de la ciutadania, no és útil ni respon com cal. Creiem que els grafits també són un problema i volem que es desenvolupi un protocol perquè els propietaris puguin sol·licitar una neteja gratuïta de les façanes afectades.

La pujada de la taxa de residus, perquè sabem que haurà de pujar, amb pocs anys serà d’un 40% i això passarà perquè no hi ha hagut valentia de fer-ho de manera progressiva. I no, no és que ens vulguem saltar la llei però no podem permetre que ens apugin la taxa mentre no se solucionin els problemes de gestió del servei de recollida.

Ens diuen que parlem d’incrementar la Policia Municipal però no d’on trauríem els diners. Doncs miri, nosaltres hem proposat rebaixar les partides en comunicació i publicitat de l’Ajuntament de Terrassa per incrementar el nombre d’agents, per exemple. I també relacionat amb seguretat, Ciutadans aposta per crear una oficina d’atenció a la ciutadania en casos d’ocupació.

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

De les 30 línies d’actuació que plantegem en el nostre programa electoral, la meitat van dirigides als petits generadors de riquesa i llocs de treball de la ciutat. I això també té a veure amb la fiscalitat, amb bonificacions per a les empreses, en disminuir impostos, amb infraestructures, en millors polígons, en apostar pel comerç i la cultura. També cal mantenir una bona relació entre el públic i el privat.

Terrassa és capital però no pot ser que una ciutat que ha crescut tant en habitants no ho hagi fet en equipaments. I això és una gran manca de planificació, cal invertir en recursos públics perquè siguin dignes i d’acord amb la ciutat que és Terrassa.

És imprescindible la finalització de la B-40 fins Abrera. Com podem posar pals a les rodes a una infraestructura que evita problemes de mobilitat interna? Hem de fer un nou Pla de mobilitat que ho englobi tot. No és una guerra al cotxe però el que no podem fer és no donar alternatives com el que està passant ara. Es tracta de millorar la connectivitat. La gent ha deixat de venir al Centre de Terrassa perquè és impossible deixar el cotxe aparcat.

El senyor Bofill (CUP) té municipalitis. Quan parlem d’Eco-Equip, el que es tracta és de buscar nous gestors, perquè ser públic no implica ser millor. Per això recalquem que cal trobar l’equilibri entre el públic i privat per generar riquesa.

BLOC 4. Minut d’or.

Necessitem que els impostos municipals no siguin un fre per l’activitat econòmica de la ciutat. Per això proposem noves bonificacions per a les empreses. Podem fer més amb menys, si eliminem despeses supèrflues i donem més suport a les empreses que es vulguin instal·lar a Terrassa. Necessitem donar suport a les classes mitjanes treballadores i algú que parli sense embuts dels problemes reals de la ciutat. Demanem als ciutadans la seva confiança per seguir treballant.

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa