MónTerrassa
Candela (PSC): “Ningú ha fet més per Terrassa que els socialistes”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases d’Eva Candela, de PSC Terrassa

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa.

La gestió hauria pogut ser molt millorable. Hem de gestionar els recursos municipals amb solvència i credibilitat. Aquest mandat hi ha hagut una manca de credibilitat vers el govern municipal, per exemple, amb els consells de participació. Hem vist empreses que han marxat i no han vingut per manca de confiança en la ciutadania. I després, tampoc s’ha vist confiança amb els grups municipals, on no s’ha buscat el consens. També trobem que hem perdut el lideratge com a tercera ciutat de Catalunya, el qual creiem que s’ha de reforçar.

El PSC sempre hem estat un partit de consens. Estem disposats a pactar amb aquelles forces amb idees comunes. L’única línia vermella és l’extrema dreta. És impossible pactar-hi i des d’aquí demano que sortim a omplir les urnes perquè l’extrema dreta no pugui entrar al nostre Ajuntament.

Tenim l’atur més alt de tota la comarca. Ens ho podem permetre quan som una ciutat industrial? Hem de generar més sòl industrial i donar treball estable i digne als ciutadans. Això son polítiques socials. I per això s’ha de crear un ecosistema que la ciutat sigui atractiva. 

Una altra mirada al debat dels 8 alcaldables organitzat per Món Terrassa/Cristóbal Castro

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

Aquest 2023 s’ha decidit donar menys pressupost a l’empresa d’Eco-Equip. Què hem de fer? Si ho comparem amb d’altres ciutats amb gestió municipal, segurament cal encara incrementar més el pressupost i saber d’una vegada què diu l’auditoria que el govern afirma que s’ha fet a l’empresa municipal, per poder així saber com actuar.

Hem de partir de la paraula seguretat quan parlem de rieres. No podem fer pensar a la ciutadania que podrem tenir una piscina al mig de la riera o jocs infantils. El que és evident és que les hem de dignificar tenint en compte la seguretat, també dignificar els barris que estan a banda i banda. Lamentem que no haguem fet el pont del carrer d’Itàlia, com es portava al programa de mandat, i que això ens permetria comunicar més els barris. Caldrà molts consensos per veure què fem amb les rieres i l’avinguda. Per nosaltres, apostem perquè siguin més amables i no es vegi com una partició de barris, però cal molt consens i havent escoltat abans molt experts.

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

És imprescindible la Ronda Nord perquè les empreses tinguin amb major competitivitat i també cal perquè l’Ajuntament pugui oferir aquesta competitivitat a les empreses que vulguin venir. Som la 3a ciutat de Catalunya i ens ho hem de creure. 

I des de l’Ajuntament hauríem de dotar la finestreta única empresarial de lideratge i ser motor de projectes que venen a la ciutat, de manera transversal i d’acompanyament. Hem d’arribar als privats i liderar-los per fer que el sòl dels Bellots II es reactivi. I també cal impulsar la rehabilitació de naus buides amb ajudes municipals per atraure empreses i millorar la convivència als barris. El pròxim govern ha d’intentar apostar per al consens per fer tirar la ciutat endavant i demostrar la capitalitat d’una ciutat que s’ho val.

BLOC 4. Minut d’or.

Represento una opció amb una llarga tradició municipalista. Som el partit que coneix cada racó de la ciutat. Estem a peu de carrer. Al costat de la gent. Som l’esquerra que dona solucions reals. Volem que Terrassa torni a ser una ciutat referent. Volem un govern que generi confiança, optimisme, i ambició. Ningú ha fet més per Terrassa que els socialistes. I ningú farà més per Terrassa que els socialistes.

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa