MónTerrassa
Ballart: “Hem preparat les rieres per al futur, ara toca agafar embranzida”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases de Jordi Ballart, de Tot per Terrassa

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa.

Tots coincidim que ha estat un mandat atípic, marcat per la Covid, i que això ha modificat de manera important el programa de govern. Ha tingut un impacte de 22 milions d’euros a les arques municipals, i crec que el govern ha estat un autèntic escut protector de la ciutadania. I tot i així, hem tancat el mandat amb un 78% complert del programa de govern, i hem iniciat transformacions importants, destacant espais com Vapor Cortés, AEG o Sala i Badrinas.

Estem disposats a parlar amb tots els grups polítics que posin Terrassa per sobre tot, però la línia està marcada en aquells que atempten contra els drets humans. Ni per activa ni per passiva. I convido a la resta de partits a fer un mur de contenció a l’extrema dreta.

Per a Tot per Terrassa, el fet d’estar avui aquí, i haver governat aquests quatre anys, ja és una gran victòria.

Hi ha moltes empreses que aposten per una ciutat que els dona oportunitats. S’ha demostrat sobradament el lideratge. No depenem de cap partit de Barcelona o Madrid, però sí que tenim molta influència amb l’administració, per exemple, es demostra amb la creació de la primera una comissió biolateral amb la Generalitat.

Una altra mirada al debat dels 8 alcaldables organitzat per Món Terrassa/Cristóbal Castro

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

Les rieres és la gran transformació que la ciutat necessita. Hem posat les rieres a l’agenda política. Hem actuat en el present amb tasques importants de manteniment i millora de seguretat. I també hem preparat les rieres de futur, fent tots els estudis corresponents. I ens indiquen que és possible a Les Arenes fer un projecte de renaturalització, que si ens haguessin donat els Next Generation ja hauria començat, perquè està validat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Pel que fa a la riera del Palau no es pot fer un cobriment total, però sí alguns trams naturalitzats i alguns cobriments parcials amb ponts o passarel·les. En el proper mandat aquests projectes de transformació han d’agafar una embranzida important.

La seguretat no només és tenir més policia ni millorar el seu funcionament del dia a dia. També ho és tenir una bona il·luminació, estat dels carrers, urbanisme, habitatge… Igualment, s’ha fet un esforç molt important d’incrementar els efectius de la policia. I sí, necessitem una policia de barri, més coordinada i amb una major presència dels Mossos d’Esquadra, com hem reclamat.

Amb aquest discurs que alguns dels partits estan fent dient i repetint que Terrassa és una ciutat insegura el que s’està fent és obrir la porta ben gran a l’extrema dreta. Prou teories d’inseguretat per generar por a la ciutadania.

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

Terrassa està en disposició de ser l’autèntica capital de Catalunya i d’Espanya, també a Europa. Estem assistint a un fenòmen de relocalització d’empreses, i en aquest context, Terrassa està ben posicionada per atraure talent i projectes empresarials. Tenim un ecosistema d’innovació potent, tenim un teixit productiu important, amb sòl industrial disponible. I podem fer aquest salt.

Sí però que Terrassa també té un dèficit important d’infraestructures. Necessitem la Ronda Nord. El projecte de la B-40 fins a Granollers està enterrat i no hi creiem, però sí que demanem que es connecti la B-40 que acaba amb una rotonda a Can Roca a una via d’alta capacitat que ens connecti a Sabadell. I quan això ho tinguem, aleshores podrem prendre decisions en mobilitat interna. Tenim un full de ruta molt clar per pacificar el trànsit, però necessitem el sistema de rondes completat.

Sí estem parlant de la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell és perquè hi va haver una molt bona feina aprovant un Pla específic de Mobilitat del Vallès, no per un partit polític sinó per un acord entre institucions.

BLOC 4. Minut d’or.

Tot per Terrassa és 100% municipalista, 100% terrassenquista. És un projecte plural amb valors com la transparència, honestedat, justícia social o igualtat d’oportunitats. I tenim reptes al davant: el creixement econòmic; millorar la protecció social; millorar la neteja, seguretat i el manteniment de la ciutat, i ens comprometem a fer un Pla de Xoc durant els primers 100 dies de mandat. Si el 28 maig votes TxT, hi guanya Terrassa.

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa