MónTerrassa
VÍDEO | Joel Quesada, de caixer de supermercat a creador de criptomonedes
  • CA

Joel Quesada estudiava Informàtica fins que va endinsar-se al món de les criptomonedes, i va acabar abandonant els estudis per dedicar-s’hi professionalment. Ex alumne de l’Institut Cavall Bernat i veí de la Maurina, aquest jove emprenedor -de tan sols 20 anys- és, actualment, soci de l’empresa Satoshi Spain, amb seu a Sant Cugat del Vallès, que es dedica a la mineria de criptomonedes.

Fa uns mesos, el terrassenc va rebre la visita d’un equip de TV3. El motiu? Ser un dels protagonistes del reportatge “La febre del bitcoin”, dirigit per Iván Guitérrez. Aquest diumenge al vespre, es podrà veure dins del programa 30 minuts de TV3. Per conèixer-lo una mica millor i els motius que el van empènyer a canviar de vida, la televisió catalana ha parlat recentment amb ell.

Una aposta arriscada

Quesada explica que “Jo era caixer en un supermercat de Terrassa, estudiava enginyeria als matins i a les tardes treballava, i vaig començar a investigar sobre les criptomonedes. I un conegut em va dir que tenia un ordinador que creava criptomonedes. I a través d’aquest conegut vaig visitar l’empresa Satoshi Spain. Va ser així com, després, li vaig dir a mon pare que volia demanar un préstec de 12 mil euros per comprar un ordinador que em donaria unes monedes”.

L’egarenc narra en primera persona aquest procés, i en el documental també podem veure quina va ser la reacció dels seus pares davant d’aquesta decisió, sens dubte arriscada. I és que el risc és una part indissociable d’aquells que es dediquen o que participen del món de les bitcoins.

Així mateix ho reconeix Quesada, que subratlla que és una tecnologia que crida especialment l’atenció dels més joves. “És una tecnologia que els joves hem agafat des del principi, des del seu naixement. I sempre dic que és un negoci que té molt risc però que també es pot guanyar moltíssim. Així sí, no és tant fàcil com pot semblar, i per guanyar, primer, has de perdre molt”.

Un fenòmen social

El documental de TV3 no només conté un dels protagonistes de Terrassa sinó que aprofita i reuneix una colla de joves en un dels bancs reconeixibles del carrer Major. Allà, podem seguir una conversa de pràcticament adolescents que son “addictes” -com ells mateixos confessen- als bitcoins, perquè hi que veuen una via fàcil d’aconseguir diners. A més, d’un món “alternatiu” al sistema tradicional, que la majoria d’adults no entenen.

El reportatge ressegueix aquest un fenomen social, que s’ha gestat durant la pandèmia i que ha aprofitat plataformes com Youtube, Instagram o TikTok per arribar a un públic jove, a través de gurus de tots colors que ensenyen els secrets del món cripto, i en molts casos, la seva vida de luxes gràcies al diner fàcil que hi guanyen. El fenomen genera esdeveniments massius com el de Badalona (al qual van assistir 9.000 joves) o la Bitcoin Week de Miami, on un equip del programa va viatjar a la gran fira mundial d’inversors, on es palpa la febre de la criptomoneda. L’equip ha viatjat també al Salvador, on el bitcoin és ja moneda de curs legal, i ha recollit les advertències de directius del Banc Central Europeu sobre l’alt risc d’invertir en uns actius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa