MónTerrassa
Terrassa aposta per crear una comunitat energètica al Polígon de Can Petit
  • CA

Les empreses situades al Polígon Industrial de Can Petit de Terrassa tindran l’oportunitat de compartir energia i reduir la factura elèctrica a través d’un projecte que impulsa l’Ajuntament de Terrassa per crear una comunitat energètica. Una consultora analitzarà la capacitat de les cobertes de les empreses que participin al projecte per veure si es poden instal·lar mòduls fotovoltaics i compartir l’energia amb altres empreses del polígon.

Amb aquesta actuació vol “incentivar l’autoconsum fotovoltaic en el sector industrial per avançar cap a un model energètic més sostenible basat en les energies renovables”, informa l’Ajuntament en un comunicat. Es tracta d’energia que es genera sense parts mòbils, soroll, ni contaminació. Les empreses podran així millorar la competitivitat i les emissions contaminants.

182 empreses es troben al Polígon de Can Petit

L’elecció del lloc no ha estat a l’atzar. El Polígon Industrial de Can Petit, amb 36 hectàrees de terreny situat al nord de la ciutat repartides en 25 parcel·les, compta “amb carrers amples i cobertes de dimensions grans, més modernes que en altres sectors i ben assolellades”. Actualment, agrupa a 182 empreses del sector industrial, terciari i mixt.

Terrassa, la tercera ciutat de Catalunya amb més instal·lacions fotovoltàiques

Segons informa l’Ajuntament de Terrassa amb dades de l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, Terrassa té un total de 596 instal·lacions amb plaques fotovoltaiques en aquests moments. Segons les xifres de l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, Terrassa comptava amb 382 instal·lacions a data de 31 de març de 2022, el que suposa un gran augment en menys de mig any.

Aquestes xifres situen Terrassa en el tercer lloc en el rànquing de municipis de Catalunya amb més instal·lacions fotovoltaiques, passant per davant de Corbera de Llobregat, que abans superava la ciutat egarenca per 34 instal·lacions. Els municipis amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum actualment son Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Cal destacar que, fins ara, el gruix d’instal·lacions són en habitatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa