MónTerrassa
Terrassa, la 4a ciutat de Catalunya amb més instal·lacions fotovoltaiques
  • CA

L’interès per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a Terrassa augmenta cada vegada més. Actualment, Terrassa és la quarta ciutat de Catalunya que compta amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, amb un total de 382 instal·lacions, segons les xifres de l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya a data de 31 de març de 2022. L’Ajuntament de Terrassa informa, també, que les llicències tramitades enguany per instal·lar plaques solar ja superen el total de les registrades el 2021. 

En el rànquing de ciutats que compten amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, Terrassa es queda fora del podi per una diferència de 34 instal·lacions amb el municipi de Corbera de Llobregat, que ocupa l’últim lloc del podi amb un total de 416. El segons lloc l’ocupa la ciutat comtal, amb 750, mentre que el primer lloc és per Sant Cugat del Vallès amb gairebé un miler d’instal·lacions, concretament 992.

86 llicències per instal·lacions fotovoltaiques més que el 2021 en el que portem d’any

Segons apunta l’Ajuntament, enguany ja s’han tramitat 330 expedients, una xifres que supera les 244 llicències urbanístiques per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum en què es va tancar l’any 2021. Els expedients d’aquest any recullen una superfície total de plaques de quasi 15.600 m2, una potència instal·lada de més de 7.700 kWp i una inversió propera als 6,5 milions d’euros. El gruix de peticions són, majoritàriament, per habitatges, tot i que el sector empresarial, principalment l’industrial, també ha registrat una tendència a l’alça. 

L’exercici de l’any passat es va tancar amb un total de 244 llicències per instal·lacions fotovoltaiques, de les quals 209 estaven destinades a habitatges, majoritàriament, unifamiliars. La superfície total de plaques va superar els 13.000 m2.

Un model basat en energies renovables

L’objectiu és treballar per aconseguir un model energètic més sostenible i que estigui basat en les energies renovables. En aquest cas, l’autoconsum fotovoltaic posa a l’abast la possibilitat de reduir la factura elèctrica i, alhora, comprometre’s en el camí cap a la transició energètica. Enguany, s’han modificat les ordenances per simplificar els tràmits que permeten sol·licitar les bonificacions per instal·lar mòduls fotovoltaics que afecten a l’IBI (Impost sobre Béns Immobles); a l’ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres) i, també, a l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa