MónTerrassa
‘Som Sant Pere Nord’ busca fer xarxa entre les entitats del barri

La nova associació de comerciants del barri de Sant Pere Nord de Terrassa, ‘Som Sant Pere Nord’, busca fer xarxa entre les entitats del barri i donar-se a conéixer als comerços de la zona. L’associació ocupa el lloc que va deixar la dissolta associació Eix Terrassa Nord, després de molts anys de desgast i no poder superar la recent crisi provocada per la Covid-19, però neix com un projecte nou, “sense tenir moltes referències del que es feia abans”. Ara per ara, el seu objectiu és fer-se un lloc entre els comerços i veïnat.

Mireia Busqué, secretària de Som Sant Pere Nord, explica que “el què volem és que la gent ens conegui, tant comerços com els veïns, que sàpiguen que som aquí pel què necessitin”. Busqué, juntament amb David Escutia, qui actualment presideix l’associació, van intentar agafar el relleu de l’anterior junta, però finalment, van acabar reorganitzant-se i refundant una nova associació des de 0. “Vam pensar que el segon eix comercial en importància de Terrassa no es podia quedar sense associació de comerciants”, exposa.

‘Som Sant Pere Nord’ es presenta com un projecte nou respecte l’anterior associació, “sense tenir moltes referències del que es feia abans”. La secretària explica que, després de la pandèmia, “han canviat coses i potser la manera de funcionar també ha de ser un altra”. Ara per ara, no compten amb associats pròpiament dits, ja que per l’associació “ser associats vol dir que pagues o cobres una quota i nosaltres de moment no cobrem res”, però existeix un grup de missatgeria instantània per on es comuniquem per reunir-se, fer propostes i escoltar opinions. De moment, en el grup hi son una seixantena de comerços.

Rambla Francesc Macià

Diversos motius van portar a engegar de nou una nova associació, però el més important, és que “teníem i tenim ganes de fer coses al barri i pel barri”. Busqué opina que s’ha de potenciar la segona zona comercial de Terrassa. En general, “tot el què sigui potenciar el comerç de proximitat i de barri ens agrada”.

El Parc de la República, una canvi per beneficiar el comerç del barri 

Un dels grans canvis que es vol dur a terme a Sant Pere Nord és el Parc de la República, un nou espai verd de 35.000 m2 que aspira a ser el gran pulmó verd del barri, tot i que encara no s’ha començat a construir. L’associació creu que aquest nou espai beneficiarà el comerç del barri, malgrat no tothom hi està d’acord perquè obliga a redistribuir les places d’aparcament.

“Tot el què és nou és senyal de vida”, exposen. “Amb la pandèmia molta gent ha vist la importància de poder sortir al carrer, a la natura… un parc com aquest penem que donarà molta vida. Necessitem anar cap a un espai més pels ciutadans”, conclouen. 

Objectiu principal de ‘Som Sant Pere Nord’: donar-se a conéixer

Ara per ara, el seu objectiu principal és donar-se a conéixer als comerços i veïnat. “Vam començar amb el boca-orella, comerços que es coneixien, el vinga va, entra i vine…”, expliquen. Per exemple, a la Fira de Walpurgis, celebrada a finals d’abril, van repartir descomptes per comprar als comerços de la zona. Ara, ‘Som Sant Pere Nord’ s’ha organitzat per fer visites als comerços que encara no coneix l’associació per informar-los. A poc a poc, esperen guanyar-se la confiança del barri i el comerç. 

Els eixos comercials Sant Pere Nord i Eix Macià i el coronavirus
Els eixos comercials Sant Pere Nord i Eix Macià i el coronavirus

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mercè a juny 14, 2022 | 19:18
  Mercè juny 14, 2022 | 19:18
  Excel·lent noticia. Sant Pere Nord és un dels barris més massificats i incívics de Terrassa. Necessita projectes com aquest. Botigues i fer barri. El Parc de la República és necessari. Aquest barri està ple de ciment i té pocs parcs i poc verd. Aquest Parc de la República pot fer que el barri millori la seva qualitat i en vinguin persones a visitar-lo, tal i com passa a Vallparadís.
  • Icona del comentari de: Anònim a juliol 10, 2022 | 10:54
   Anònim juliol 10, 2022 | 10:54
   También hay muchos locales en las boca calles de la RAMBLA Fraces Macia que están catalogados como comerciales y nunca an funcionado . con el problema de aparcamiento a lo mejor hacer garajes descongestionaria el aparcamiento y le daría más vida a todos los comercios de la Rambla. Punto para reflexionar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa