La juguetera saragossana Imaginarium va registrar durant el primer semestre fiscal d’aquest any (de febrer a juliol) les majors pèrdues semestrals de la seva història. Les seves xifres vermells van créixer un 33,6%, fins a 7,53 milions d’euros, i la facturació va ser de 35,289 milions, un 16% menys i la més baixa per a un primer semestre des del 2010. Les xifres figuren en l’informe de resultats remès al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) la setmana passada, amb un retard d’un mes sobre el calendari anunciat al maig. De fet, a Terrassa, recentment ha tancat la botiga que l’empresa tenia al carrer de l’Església després de pocs mesos de la seva obertura i trasllat des de la plaça Vella.

Segons informa eldiario.es, els comptes semestrals tornen a recollir diversos advertiments de KPMG, auditor d’Imaginarium. Com ja va fer en les auditories del 2014 i 2015, en la seva revisió limitada dels estats financers del primer semestre la firma avisa de «l’existència d’una incertesa material sobre la capacitat del grup per continuar com a empresa en funcionament» davant les significatives pèrdues i el desequilibri entre el seu actiu i el seu passiu.

Per si això no fos poc, el segon màxim accionista d’Imaginarium és Tasal SL. Una empresa vinculada als empresaris aragonesos Manuel Salines i Amando Mayo, imputats des del 2011 al cas Gürtel pel pagament d’una comissió de 12,8 milions a Francisco Correa el 2004 per una operació immobiliària a Arganda del Rei (Madrid) considerada el major «pelotazo» d’aquesta trama corrupta vinculada al PP. Amando Mayo va arribar a ser conseller d’Imaginarium des del 2009 fins a principis del 2014 en representació de Tasal. Malgrat el seu pes en l’accionariat, aquesta signatura no es troba actualment al consell de la juguetera.

Nou comentari

Comparteix