MónTerrassa
La guerra a Ucraïna castiga les empreses d’embalatge de Terrassa

La indústria de l’embalatge a Terrassa ha canviat totalment des que va començar la guerra a Ucraïna. Les empreses noten una falta de subministrament de cartró i fusta, una matèria primera primordial en les empreses d’embalatge que habitualment prové dels països de l’est. Així ho ha explicat Esteve, director general d’una empresa d’embalatge terrassenca que s’ha vist castigada per la guerra, a “Micròfon autònom” de ‘El Matí de Catalunya Ràdio’.

Els preus de la fusta s’han doblat i triplicat en alguns casos: “El preu habitual de mercat d’un palet europeu és entre 8 i 12€, mentre que actualment es troba a un preu d’entre 18 i 22€”, exposa el director a la ràdio. Davant d’aquesta situació, l’empresa ha hagut de prendre mesures, com restringir les vendes al client o “fins i tot nosaltres que ens dediquem a la fusta i el cartró estem expedint les nostres mercaderies amb palets de plàstic”. Els palets de plàstic actualment costen entre 5 i 6€, un preu de fins a 12€ més econòmic que la fusta actualment.

A més a més, els recursos propis no arriben a cobrir la demanda actual. “Podríem abastir-nos de la massa forestal catalana, però no hi ha mitjans ni ajudes de la Generalitat”, ha explicat Esteve, qui lamenta la falta de compromís de la Generalitat de Catalunya “per explotar aquesta feina que es fa, que mai ha estat valorada”. La massa forestal s’ha incrementat fins a un 60% del creixement anual a Catalunya, però només s’està treballant un 35%.

Afectació a la butxaca del consumidor

Aquesta falta de subministrament a les empreses d’embalatge acaba afectant la butxaca del consumidor final, ja que “tota mercaderia que viatja porta palets a sota, tot producte que s’entrega a una gran superfície porta embalatge”, afirma a la ràdio. “Si vas a comprar un paquet de galetes al supermercat, aquest paquet porta un embalatge de cartró i un palet a sota”, el que fa augmentar el preu de la mercaderia. “Un paquet de galetes no val massa, però si els palets augmenten, augmenta també el preu del producte final”, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ernesto a abril 19, 2022 | 15:18
    Ernesto abril 19, 2022 | 15:18
    Haberlo pensado antes. Estarán de acuerdo en que todo es consecuencia de algo, ¿verdad? Pues si vamos mirando hacia atrás, da para sentir náuseas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa