MónTerrassa
Dues empreses egarenques i una matadeperenca, guanyadores als Premis Cambra

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha donat a conéixer els primers guanyadors dels Premis Cambra 2023 en les categories a la Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació. Entre les empreses guardonades hi figuren dues companyies de Terrassa i una de Matadepera: Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL; Hannun SA; i Frimal Trading SL – Twistechnology, distincions que es lliuraran el dia 27 d’abril en una jornada que es desenvoluparà a la Cambra de Terrassa i clourà al Teatre Principal.

Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL (Terrassa) rebrà el premi a la categoria d’Internacionalització; Hannun SA (Matadepera), a la Sostenibilitat; i Frimal Trading SL – Twistechnology (Terrassa) a la Innovació. Properament, es comunicarà el Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial.

Pel que fa a la nova categoria d’enguany, millor Start Up Emergent, els tres projectes finalistes són: Clarity Stethoscope SL, que treballa per a la utilitat dels mòbils com a estetoscopi mèdic; Kreios Space SL, de disseny de satèl·lits amb un sistema de propulsió elèctric autònom i sostenible per a les òrbites terrestres baixes; i Invite Tech SL, que desenvolupa una aplicació per afavorir la sociabilitat. El projecte guanyador en aquesta categoriaes triarà, in situ, per votació telemàtica dels assistents el dia 27 d’abril, al Teatre Principal.

Sobre l’empresa Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL

Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL es va crear l’any 1978 peer l’empresari Joaquim Badrina, dedicada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, amb una plantilla de 56 persones, la companyia exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa per a l’empresa el 72% del negoci, segons exposa la Cambra. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la UE. Finsa ha anat creant una col·laboració positiva que ha propiciat l’expansió de la companyia.

Sobre l’empresa Hannun SA

Hannun SA es va crear l’any 2017 i és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp del sector del moble a Europa. Compta amb una col·lecció de mobles de fusta recuperada sense necessitat de recórrer a la tala d’arbres. Els materials que es fan servir no contaminen i són reciclables: fustes d’origen sostenible, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Sobre l’empresa Frimal Trading SL – Twistechnology

Frimal Trading SL – Twistechnology, constituïda l’any 2009, està dedicada al disseny, fabricació i comercialització de maquinària tèxtil i compta amb 30 llocs de treball directes. Com explica la cambra amb paraules de la mateixa companyia, la seva política d’innovació consisteix a “qüestionar-ho tot”. De la seva trajectòria destaca Spinhole, un projecte que ha transformat la filatura d’anelle monobalo. Consisteix a treballar en múltiples balons en equilibri i no amb un de sol. D’aquesta manera, és possible produir un 15% més i amb un estalvi energètic d’un 5 %.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa