MónTerrassa
‘Sígueme la corriente’: el canal d’un exalumne d’ESEIAAT triomfa a Youtube

Un exalumne de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) triomfa a la plataforma de Youtube amb el canal divulgatiu d’enginyeria elèctrica ‘Sígueme la corriente. Rubén Lijó, estudiant de doctorat de La Laguna, ha aconseguit un total de 150.000 subscriptors i 4,5 milions de visualitzacions amb vídeos sobre l’electromagnetisme o els circuits trifàsics, entre altres conceptes crucials d’assignatures del grau d’Enginyeria Elèctrica. Son vídeos que han contribuït a potenciar la motivació de l’estudiant, segons afirma el professor de l’ESEIAAT, Ricard Horta, que ha col·laborat en la seva producció.

L’impacte dels vídeos didàctics en la formació universitària és molt positiu. Així ho confirma l’article publicat a la revista científica de referència ‘IEEE Acces’ escrit pel mateix Rubén Lijó, els tutors de la seva tesi doctoral Eduardo Quevedo i José Juan Castro de la Universitat Las Palmas de Gran Canaria. L’article pren com a exemple, precisament, el canal ‘Sígueme la Corriente’ i desgrana pas a pas l’experiència didàctica del canal aplicat a l’assignatura de Màquines Elèctriques.

‘Sígueme la corriente’, un nou mètode per motivar els alumnes

Els professors van recopilar dades dels tres cursos acadèmics marcats per la COVID, a través d’enquestes i entrevistes, i van incorporar alguns conceptes claus del grau, com ara l’electromagnetisme, o els circuits trifàsics. Els vídeos de Lijó, que compagina el doctorat amb la seva feina com a consultor a l’empresa Hitachi, han aconseguit que la motivació dels estudiants augmenti i “el seu interès per l’assignatura és demostrable i molt satisfactori” afirma Horta.

Vídeos per reforçar el grau a l’ESEIAAT

Segons els quatre autors de l’article i de l’experiència didàctica, “els vídeos de ‘Sígueme la Corriente’ han mostrat tenir un efecte mitigador d’alguns dels impactes negatius principals durant la pandèmia, perquè han contribuït al reforçament de la perspectiva global del grau d’Enginyeria Elèctrica, gràcies a la connexió conceptual de les assignatures.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa