MónTerrassa
Alerten que l’aturada de transportistes farà perillar el comerç essencial
  • CA

La patronal Pimec ha demanat protegir el comerç urbà essencial davant l’aturada indefinida de transports anunciada pel 14 de novembre per la Plataforma en Defensa del Transport de mercaderies per carretera. Pimec considera que aquesta aturada pot suposar fer trontollar la cadena de subministrament i posar en perill el comerç essencial, com el comerç alimentari, bugaderies, estancs, farmàcies, tecnologia i telecomunicacions o òptiques, entre altres.

El passat mes de març ja es va viure una situació complexa per les aturades de transportistes, sumada a l’esclat de la guerra a Ucraïna. La cadena de subministrament es va veure afectada a bona part de l’Estat espanyol: estanteries buides, aliments esgotats, i compres desproporcionades. La por per una possible falta d’abastiment va fer que els ciutadans compressin en abundància fins a deixar imatges de prestatgeries arrasades a Terrassa. Ara però, “la situació esdevé més complexa per l’increment dels costos energètics i dels preus de les matèries primeres”, alerten des de Pimec.

Objectiu: Protegir el comerç urbà essencial

En aquest sentit, el president de PIMEComerç Àlex Goñi, ha apel·lat a la “responsabilitat perquè en els pròxims dies es busquin altres mecanismes de diàleg per no posar el comerç urbà essencial en una situació més complexa que la que estem vivint”. Goñi ha volgut recordar que “durant la pandèmia ens van considerar essencials i seguim sent-ho, ara no és moment de crear situacions encara més complexes pel sector.”

Posar en valor la responsabilitat i esforç del comerç

El president de la sectorial ha volgut posat en valor la tasca del comerç urbà durant els últims anys de pandèmia que “s’ha comportat amb molta responsabilitat fent un gran esforç” i ara el que necessita és comptar amb “solucions immediates” per part de les administracions públiques “ja que no podem continuar amb situacions tan desfavorables que estan originant la tempesta perfecta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa