MónTerrassa
Compres desproporcionades buiden prestatgeries de supermercats de Terrassa
  • CA

Algunes prestatgeries dels supermercats de Terrassa han quedat completament buides aquests dies en previsió d’una possible falta d’abastiment de productes, provocat per la guerra a Ucraïna i sumant l’aturada de transportistes. Tot i que diverses cadenes de supermercats han negat un desproveïment, els consumidors terrassencs han augmentat les seves compres desproporcionadament per omplir el rebost. Aquesta “demanda anòmala” es nota sobretot amb productes de primera necessitat com son la pasta o l’arròs, i sobretot l’oli de gira-sol, que ha desaparegut.

El supermercat Esclat de Terrassa afirma que de moment “no hem tingut cap mancança pel que fa als aprovisionaments” ni pateixen cap falta d’estocs, i expliquen que el fenomen de les prestatgeries buides ve provocat pel sobreconsum de la població. “El camió cada dia descarrega amb normalitat. El problema és que el decalatge del subministrament no dona a l’abast de l’alta demanda. Aquesta s’ha vist alterada per la reacció de consum massiva per part de la població. La setmana passada vam notar un fort increment en la facturació, sobretot en tots aquells productes que es poden emmagatzemar i també en carn envasada”, informen.

L’Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (ASEDAS) -de la que formen part companyies com Mercadona, Lidl o Aldi- va deixar clar que “la demanda anòmala afecta a un número molt limitat de productes relacionats amb l’oli de gira-sol procedent d’Ucraïna” i que existeixen alternatives. Per la seva banda, el president de Mercadona, Juan Roig, afirmava que “no hi ha problemes de desproveïment”. La cadena no està patint cap dificultat d’abastiment pel que fa a l’oli, però que han decidit racionar la compra d’oli de gira-sol a 5 litres per persona al dia “per garantir la compra normal d’aquest producte alimentari, davant de la detecció atípica de demanda per part dels consumidors”.

En la mateixa línia, el mercat comarcal majorista Mercavallès compta amb producte fresc a disposició de tots els clients de la comarca i està treballant amb plena normalitat. Tot i la vaga de transportistes que avui arriba al seu quart dia, des de l’Associació de Majoristes del mercat s’assegura que cada dia arriba producte fresc i que es compta amb producte suficient per abastir el comerç. Pel que fa a les incidències provocades per la vaga, només s’ha produït algun retard en algun camió provinent d’Andalusia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a març 19, 2022 | 09:04
    Manel març 19, 2022 | 09:04
    Com amb el paper de vàter a la primera onada: Acumulació absurda, inútil, i que va provocar que molta gent hagués de netejar-se el cul amb paper de diari o altres, mentre alguns acumulaven muntanyes de cel·lulosa en armaris, calaixos, altells o magatzems. Així ens va. Bon diumenge, gent emocional.
  2. Icona del comentari de: Tano a març 21, 2022 | 11:26
    Tano març 21, 2022 | 11:26
    La gent cada dia que pasa, val menys. Que podem pretendre fer amb aquesta genteta sense principis, sense cultura, i sense res al cap?. Vegetà i para de contar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa