Els passadissos dels supermercats de Terrassa mostren un gran dèficit de productes aquests dies, amb algunes prestatgeries buides i aliments totalment esgotats. La por per una possible falta d’abastiment, provocada per la guerra a Ucraïna i sumant l’aturada de transportistes, ha provocat que els terrassencs i terrassenques comprin en gran abundància fins a deixar imatges de prestatgeries totalment arrasades. Aliments com pasta, arròs, i sobretot oli de gira-sol i cereals, han desaparegut.

Fa dos anys va ser el torn del paper higiènic, però actualment el gran protagonista és l’oli de gira-sol, un dels productes més importats a l’Estat espanyol des d’Ucraïna. Tan gran ha estat la bogeria que algunes cadenes de supermercats han limitat als consumidors el nombre d’unitats d’aquest producte. Segons ha comprovat l’associació en defensa dels consumidors Facua, les cadenes DIA, Mercadona, MAS, El Jamón i Hiperdino han col·locat missatges en què avisen els seus clients d’aquesta limitació de tres unitats d’un litre o d’una garrafa de cinc per client, per exemple.

Prestatgeries buides al supermercat Esclat de Terrassa | Marcel Marsal

L’entitat ha denunciat els establiments i han estat duts davant les autoritats competents de comerç autonòmiques. L’associació ha detectat, a més, que els darrers dies s’està veient una escalada “desproporcionada” dels preus d’aquest producte a diferents cadenes, registrant imports de fins a 2,98 euros el litre a l’establiment que ven el producte a més preu.

Un altre aliment que perilla son els cereals, ja que el mercat ucraïnès representa el 21,7% del total de les importacions de cereals a Catalunya. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, demanarà al ministre d’Agricultura, Luis Planas, la necessitat d’obrir nous mercats on poder comprar aquest producte arran de la paralització de les importacions que ha provocat la invasió russa d’Ucraïna.

Prestatgeries buides al supermercat Esclat de Terrassa | Marcel Marsal

La consellera ha afegit que si bé les reserves de cereals que han arribat d’Ucraïna són superiors respecte les d’anys anteriors, “no són suficients per estar tranquils“. En concret, ha dit que “hi ha cereal per unes setmanes però no per mesos”. La petició la farà en el marc de la conferència sectorial d’Agricultura que se celebrarà a Madrid dimecres vinent.

A més de la incertesa que provoca la guerra a Ucraïna, també se li ha de sumar l’aturada de transportistes prevista a partir d’aquest dilluns.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gourmet. a març 13, 2022 | 09:02
  Gourmet. març 13, 2022 | 09:02
  Doncs no menjarem patates fregides i llestos. Segons l'opinió de dos cuiners de prestigi (i la meva personal), queden molt millor fregides amb oli de girasol que no pas amb oli d'oliva.
  • Icona del comentari de: Henry Orient a març 14, 2022 | 11:16
   Henry Orient març 14, 2022 | 11:16
   No ens intenteu aixecar la camisa, és una qüestió de preu.
 2. Icona del comentari de: Ricard a març 13, 2022 | 11:03
  Ricard març 13, 2022 | 11:03
  La hipercomunicacio i, sobretot la incultura-estupidesa, té certes conseqüències.

Nou comentari

Comparteix