MónTerrassa
L’Alberg Vallparadís de Terrassa obre finalment les portes
  • CA

Aquest dissabte, 30 d’octubre, l’Alberg Vallparadís de Terrassa obre per primera vegada les portes. Després de diversos mesos d’obres i de retards forçats per la crisi sanitària de la Covid, l’equipament municipal acollirà els primers residents. Seran justament un grup de voluntaris d’un projecte europeu que s’hi estaran prop de cinc setmanes. Però no l’ocuparan sencer. I és que l’alberg disposa de 64 llits distribuïts en dotze habitacions: 1 habitació de 2 places (1 amb mobilitat reduïda), 1 habitació de 12 places, 1 habitació de 14 places, 6 habitacions de 2 places cadascuna, 2 habitacions de 9 places cadascuna i 1 habitació de 6 places (1 plaça amb mobilitat reduïda). Està pensat doncs perquè l’ocupin diferents perfils d’usuaris, des d’entitats culturals a clubs esportius, passant per grups d’amics o famílies.

L’Alberg es troba situat al carrer de l’Alcalde Parellada núm. 2, a tocar del parc de Vallparadís i de la Seu d’Ègara – Esglésies de Sant Pere, en l’edifici que corresponia a l’Ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere. Per aquest motiu, a més de donar acollida als visitants, en el seu interior també hi tindran la seu dues entitats del barri: l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Antic Poble de Sant Pere i l’Agrupament Escolta Torrent de les Bruixes. El nou alberg el gestiona una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per PRODIS i la Factoria Social de Terrassa (LaFACT).

Un projecte turístic i d’inclusió social

A l’Alberg, a més d’acollir les pernoctacions s’hi podrà escollir règim alimentari -ajustat a les necessitats de cada persona i/o grup- i s’atendran també les necessitats de dieta per intoleràncies o al·lèrgies alimentàries. Com a serveis complementaris, l’Alberg disposa d’una sala polivalent de 64 m2 i d’un servei d’estades escolars amb dossier pedagògic elaborat específicament. L’equipament compta amb un web propi, i té un correu de contacte ([email protected]) i un horari d’atenció presencial que, inicialment, serà de dimecres a dissabte de 10 a 12 i de 15 a 18h.

I a part dels serveis hotelers propis pels alberguistes i grups d’estada, vol esdevenir també, una plataforma estable de formació i qualificació per facilitar i promoure el trànsit a d’altres oportunitats laborals de les persones amb discapacitat en el sector de l’hostaleria. Per aquest motiu, des de l’empresa gestora s’han dut a terme cursos de formació professionalitzadora orientats a donar una oportunitat laboral inclusiva i pràctica a les persones amb capacitats diverses.

L’Alberg municipal de 64 places el gestiona una Unió Temporal d’Empreses formada per Prodis i la Factoria Social | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Milagros Martín Dominguez a novembre 04, 2021 | 05:48
    Milagros Martín Dominguez novembre 04, 2021 | 05:48
    Hola! Es una alegría tremenda para los tiempos....en qué estamos! Os felicito humildemente ! Tengo mi hija trabajando en Prodis Terrassa y me enorgullece el trabajo que hacéis todos. Espero y deseo que que podáis dar alvergue a los necesitados, sin diferencia de raza, culturas y demás. Muchas suerte. Alguien....qye algún día pueda solicitar vuestra ayuda. Mila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa